Аграріям нададуть 1,2 млрд грн на здешевлення кредитів

11 березня 2021, 12:33Новини96

Этот материал также доступен на русском

Максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом становитиме 15 млн грн, іншим позичальникам – 5 млн грн.

  • Посилання скопійованоlink copied

Урядом схвалено постанову, яка оновлює Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, – повідомляє Мінекономіки.

«У 2021 році для здешевлення кредитів планується спрямувати 1,2 млрд гривень. Це одна з найуспішніших програм підтримки аграріїв, яка надає доступ до дешевого кредитування та сприяє залученню коштів в агросектор. Цього року скористуватися програмою та отримати компенсацію зможуть понад 4,4 тисячі сільгоспвиробників», – прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Проектом постанови пропонується визначити прозорий порядок відбору претендентів на підтримку та уточнити напрями використання кредитних коштів:

  • надається можливість отримувати компенсацію за коротко- та середньостроковими кредитами на поповнення обігових коштів (сільськогосподарські товаровиробники, які постраждали від погодних умов та яким банки реструктурували кредити, матимуть можливість отримати часткову компенсацію відсотків за кредитами);
  • середньо- та довгостроковими кредити, залученими для придбання основних засобів с/г виробництва, здійснення витрат, пов’язаних з будівництвом і реконструкцією виробничих об’єктів с/г призначення, а також з переробкою с/г продукції.

Також Проектом пропонується визначити кінцеві терміни подачі заявок суб’єктами для отримання компенсації та реєстрів компенсаційних виплат позичальникам, які подаються до Мінекономіки уповноваженими банками (щороку до 1 листопада).

Так, максимальний обсяг компенсації позичальникам, які займаються тваринництвом становитиме 15 млн грн, іншим позичальникам – 5 млн грн.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НААКУ

Статті • Влада i люди
Останніми роками спостерігається відсутність суттєвих конфліктних ситуацій між всіма суб'єктами, задіяними в формуванні дисциплінарної практики стосовно АК

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника