Проекти та інновації

Підписано перші договори на отримання кредитів у рамках Державної програми «Доступна іпотека 7%»

1 березня 2021, 12:44Новини146

Этот материал также доступен на русском

Наразі лунає багато скепсису і питань щодо програми. Для її популяризації ми хотіли показати, що є люди, які вже сьогодні отримали житло, – С. Марченко.

  • Посилання скопійованоlink copied

Сьогодні відбулася Церемонія підписання перших договорів на отримання кредитів між банками та позичальниками у рамках Державної програми «Доступна іпотека 7%».

«Доступна іпотека 7%» розроблена Мінфіном за ініціативою Президента України Володимира Зеленського.

Захід відбувся на платформі Всеукраїнського Форуму «Україна 30» з прямою трансляцією.

Учасники заходу:

  • Сергій Марченко, Міністр фінансів України;
  • Юрій Драганчук, заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва;
  • Родіон Морозов, заступник голови правління АБ «Укргазбанк»;
  • Володимир Мудрий, голова правління АТ «ОТП Банк».

«У першу чергу хочу привітати щасливих власників квартир і пояснити, чому цю подію ми організували саме у такому форматі. Наразі лунає багато скепсису і питань щодо програми. Для її популяризації ми хотіли показати, що є люди, які вже сьогодні отримали житло. Звертайтеся в банки, їхній список і список агентів можна знайти на сайті Фонду розвитку підприємництва. Необхідні для отримання кредиту кроки також можна знайти на сайті. Ті, хто хоче покращити свої житлові умови, можуть зробити це просто зараз», – наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Підписання двох перших договорів на отримання кредитів між банками АБ «УКРГАЗБАНК» та «ОТП БАНК» і позичальниками відбувалось у прямому ефірі Всеукраїнського форуму «Україна 30»: дві сім’ї тепер мають можливість отримати омріяне житло завдяки новій іпотечній програмі.

Заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції, голова ради Фонду розвитку підприємництва (ФРП) Юрій Драганчук, акцентував, що серед перших банків, учасників програми «Доступна іпотека 7%», – і державний, і комерційний, що є індикатором привабливості програми на ринку.

«Мінфін виконав свою обіцянку: запланований запуск програми на березень відбувся саме 1 березня 2021 року. Сьогодні ми зробили перший крок на шляху реалізації загальної стратегії відновлення іпотечного ринку в Україні», – зазначив Юрій Драганчук.

Модератор заходу, виконавчий директор ФРП Андрій Гапон, звернув увагу, що тиждень тому на дискусійній панелі форуму «Інфраструктура» Міністр фінансів Сергій Марченко презентував держпрограму «Доступна іпотека 7%», а сьогодні – вже маємо її перші результати.

Державна програма «Доступна іпотека 7%» надає можливість громадянам з відносно невисоким рівнем доходу отримувати житло в кредит з частковою компенсацію відсотків державою.

«Пожвавлення іпотечного ринку сприятиме стимулюванню будівництва та розвитку економіки країни в цілому – і це ще один довгостроковий результат, який ми очікуємо від реалізації «Доступної іпотеки 7%», заручившись підтримкою Президента та Уряду», – підкреслив Міністр Сергій Марченко.

По завершенню церемонії, перших отримувачів кредитів програми «Доступна іпотека 7%» привітав Президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що 26 лютого сім провідних банків країни підписали перші угоди з ФРП про участь програмі «Доступна іпотека 7%». Це АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «ОЩАДБАНК», АТ «КБ «ГЛОБУС», АТ «ПРИВАТБАНК», АТ «МЕГАБАНК», АТ «КРЕДОБАНК» та АТ «ОТП БАНК».

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника

НААКУ

Статті • Влада i люди
У 2023 році рішення Комісії взагалі не оскаржувались у судовому порядку, а у 2022 році було подано 1 позов