Вперше оприлюднено дані про розподіл непрацюючих бізнес-кредитів

5 березня 2021, 13:30Новини182

Этот материал также доступен на русском

Джерелом інформації про кредити за класифікацією видів кредитів та контрагентів є щомісячна статистична звітність банків, що подається до Національного банку.

  • Посилання скопійованоlink copied

Національний банк України розпочинає щомісячне оприлюднення статистичних даних щодо розподілу непрацюючих кредитів, наданих підприємствам в національній та іноземній валютах, за розміром суб’єкта господарювання та видами економічної діяльності. Така публікація дозволить глибше аналізувати галузеву концентрацію ризиків, спричинених непрацюючими кредитами.

Перші дані – за січень 2021 року – опубліковано на сторінці “Статистика. Наглядова статистика. Дані наглядової статистики. Активні та пасивні операції банків” офіційного Інтернет-представництва Національного банку України.

Нова статистика складена з урахуванням методикирозрахунку показників таблиці “Розподіл кредитів, наданих суб’єктам господарювання за видами економічної діяльності, що класифікуються за розділами, з них непрацюючих відповідно до Положення № 351, у розрізі валют” відповідно до постанови Правління НБУ від 15.02.2018 № 11 (зі змінами). Джерелом інформації про кредити за класифікацією видів кредитів та контрагентів є щомісячна статистична звітність банків, що подається до Національного банку.

На відміну від інформації щодо кредитів МСП у розділі “Грошово-кредитна статистика” дані в таблиці:

  • відображають дані банків з урахуванням їх філій за межами України;
  • містять дані нерезидентів, сектору загального державного управління, некомерційних організацій, що обслуговують домашні господарства (значення “Інші” застосовується щодо розміру суб’єктів господарювання).

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Після початку війни та запровадження воєнного стану законодавець змінив правове регулювання сфери кредитування

НБУ

Статті • Влада i люди
Якщо намагатися пришвидшити темпи економічного зростання нацбанківськими інструментами, ми отримаємо або інфляцію, або бульбашки на фінансових ринках

НБУ

Статті • Влада i люди
Чи можна збільшити обсяги іпотечного кредитування без навантаження на державний бюджет?

НБУ

Статті • Влада i люди
Набувши популярності серед молоді, кешбек як інструмент підвищення лояльності невдовзі може зникнути з українського фінансового ринку

НБУ

Статті • Влада i люди
Чому державні банки готові підтримувати програму

НБУ

Статті • Влада i люди
1 липня минув рік, як Національний банк став регулятором для небанківських фінансових установ