В УПЦ МП скаржаться, що комісія не пускає їх в лаврські печери “поклонитися мощам”

21 березня 2023, 14:31Новини153

Этот материал также доступен на русском

Ченцям і вірянам УПЦ Московського патріархату з 21 березня заборонили заходити в печери Києво-Печерської лаври, оскільки там працює комісія, яка оцінює збереження культурних цінностей

  • Посилання скопійованоlink copied

Ченцям і вірянам Української православної церкви Московського патріархату з 21 березня заборонили заходити в печери Києво-Печерської лаври, оскільки там працює комісія, яка оцінює збереження культурних цінностей.

Про це заявили у пресслужбі УПЦ МП, – повідомляє Прямий.

“20 березня 2023 року від керівництва національного заповідника “Києво-Печерська лавра” на адресу монастиря надійшов лист з повідомленням про те, що віднині доступ до Ближніх та Дальніх печер музеєм буде припинений через роботу комісії, яка визначатиме рівень збереженості “культурних цінностей”, – кажуть в УПЦ МП.

Голова Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент повідомив, що комісія працює з 20 березня, дата закінчення її роботи невідома, але під час роботи комісії віряни не зможуть поклонятися мощам.

В УПЦ МП заявили, що “зачинення печер заповідником без попередження є безпрецедентним проявом обмеження прав українських вірян, які цими днями масово їдуть з різних регіонів в надії вклонились Києво-Печерським святиням”.

Нагадаємо, предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній заявив, що після залишення Києво-Печерської Лаври представниками УПЦ МП монастир на її території не буде закрито, а ті ченці, які визнають Томос про автокефалію української церкви, зможуть продовжити своє служіння на території лаври.

Як відомо, Національний заповідник “Києво-Печерська лавра” не планує продовжувати оренду Свято-Успенської Києво-Печерської лаври. Ченцям монастиря УПЦ МП необхідно залишити монастир до 29 березня.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?