В умовах відключення світла офлайн навчання у школах із 28 листопада триватиме із 09:00 до 16:00

22 листопада 2022, 10:41Новини532

Этот материал также доступен на русском

Після осінніх канікул за парти в очному форматі повернулись 111,5 тис. школярів із майже 236,4 тис. дітей, які перебувають у Києві. Учні, які навчаються онлайн, підключаються до уроків по можливості

  • Посилання скопійованоlink copied

В умовах відключення світла офлайн навчання у школах із 28 листопада має починатись та закінчуватись у світловий проміжок дня. Це максимально виключить залежність освітніх закладів від віялових та аварійних відключень електроенергії. Саме тому уроки триватимуть з 09:00 до 16:00. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

У той же час, за його словами, для дітей початкових класів – до уроків та після них – працюватимуть групи подовженого дня.

«Після закінчення осінніх канікул за парти в очному форматі повернулись 111,5 тисячі школярів із майже 236,4 тисячі дітей, які перебувають у Києві. Учні, які навчаються онлайн, підключаються до уроків за можливості. Тому опрацювання тем і завдання дублюються через месенджери та електронною поштою. Крім того, повторення пройденого на наступному уроці – обов’язкове», – повідомив Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що зимові канікули триватимуть у столиці з 26 грудня до 27 січня. У цей час школи прогріватимуть мінімально для збереження системи опалення, а вчителі матимуть змогу піти за бажанням в оплачувану відпустку.

«Із 9 січня 2023 року, під час канікул, учням буде запропоновано індивідуальні заняття та групові консультації. Також працюватимуть гуртки та спортивні секції. У другому півріччі, традиційно, особлива увага приділятиметься учням випускних класів – четвертих, дев’ятих і одинадцятих. Загалом же, згідно з чинним законодавством України, 2022/2023 навчальний рік триватиме до 1 липня», – інформував Валентин Мондриївський.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення