Уряд обмежив граничний розмір абонплати для споживачів комунальних послуг

2 вересня 2021, 13:39Новини769

Этот материал также доступен на русском

Для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування.

  • Посилання скопійованоlink copied

Для споживачів комунальних послуг, у разі укладення індивідуальних договорів, встановлено обмеження розміру плати за абонентське обслуговування.

Відповідну постанову схвалив Кабінет Міністрів України під час засідання 1 вересня, – повідомляє Україна Комунальна.

У Кабміні вважають, що прийнята постанова дозволить забезпечити практичну реалізацію Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Тобто, у разі укладення з виконавцями комунальних послуг індивідуальних договорів, споживачі вноситимуть плату за абонентське обслуговування у розмірі, що не перевищуватиме граничного розміру, встановленого Урядом.

Зазначимо, згідно з внесеними змінами:

  • встановлюється граничний розмір плати за абонентське обслуговування виходячи з тієї структури витрат, що передбачені Законом України «Про житлово-комунальні послуги» з 01.05.2021;
  • уточнюються окремі аспекти застосування граничного розміру плати за абонентське обслуговування виконавцями послуг з постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами за індивідуальними договорами.

Нагадаємо, в Україні знову дозволили відключати боржників від комунальних послуг. Відповідні зміни до законодавства Президент Володимир Зеленський.

Скасовано норму про те, що на період дії карантину та протягом 30 днів після його завершення забороняється припинення надання житлово-комунальних послуг у разі їх несплати або оплати в неповному обсязі.

Тепер боржників заборонено буде відключати тільки в «червоній» зоні карантину і протягом 30 днів після виходу з неї.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
У 2020 році київські комерційні комунальні підприємства уклали в системі Prozorro близько 4 тисяч договорів на загальну суму 17,2 млрд грн