Огляд ЗМІ

Україна позичить 31 мільйон євро у Citibank на ремонт мостів у Київській області

3 січня 2023, 11:32Новини282

Этот материал также доступен на русском

Остаточне погашення кредиту здійснюється через 12 років від дати підписання кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 30 місяців)

  • Посилання скопійованоlink copied

Citibank N.A. (Лондонська філія) виступила організатором та початковим кредитором надання Україні кредиту на суму до 30,8 млн євро, зобов’язання за яким забезпечуються гарантією Агентства експортного фінансування Великої Британії, а кошти використовуються для оплати до 97% ціни договорів на виконання робіт з капітального ремонту мостів у Київській області.

Про це йдеться у відповідній постанові Кабінету міністрів №1446 від 23 грудня, – пише БЦ.

На суму кредиту нараховуються проценти за ставкою, що дорівнює сумі маржі у розмірі 0,45% річних та ставки EURIBOR на строк шість місяців. Проценти сплачуються кожні шість місяців відповідно до умов кредитного договору.

Остаточне погашення кредиту здійснюється через 12 років від дати підписання кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 30 місяців від дати підписання кредитного договору).

Погашення та обслуговування кредиту здійснюється за рахунок коштів, передбачених законом про Державний бюджет України на відповідний рік.

За рахунок коштів кредиту можна також сплатити премію за ризик Агентству експортного фінансування Великобританії, яка нараховується відповідно до умов Організації економічного співробітництва та розвитку.

Зокрема, в документі йдеться про шляхопровод на км 54 + 863 дороги Т-10-19 Феневичі – Бородянка – Макарів – Бишев; мостах через річкуТрубіж на км 22+830 дороги Н-07 Київ – Суми – Юнаківка, через канал на км 29+110 дороги Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів; мостах через річку Жерева на км 18+826 та р.Тетерів на км 37+210 дороги Т-10-05 Іванків, а також міст через сушу км 5+170 дороги Т-10-07 Обуховичі – Ставрівка.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?