Колізії та конфлікти

«Центренерго» планують оштрафувати на 850 тисяч грн за низькі запаси вугілля

24 лютого 2021, 17:26Новини93

Этот материал также доступен на русском

Питання прийняття відповідного рішення внесено у порядок денний засідання регулятора 26 лютого.

  • Посилання скопійованоlink copied

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, має намір оштрафувати ПАТ «Центренерго» на 850 тисяч гривень за порушення ліцензійних умов щодо забезпечення необхідних резервів палива для виробництва електроенергії. Про це повідомляє «Енергореформа», зазначає «Економічна правда».

Так, питання прийняття відповідного рішення внесено у порядок денний засідання регулятора 26 лютого.

«… накласти штраф у розмірі 850 тис. грн на ПАТ «Центренерго» за недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електроенергії та порушення Ліцензійних умов з виробництва електричної енергії», — йдеться в проєкті постанови Комісії.

У проєкті йдеться, що відповідно до ліцензійних умов з виробництва електроенергії, ліцензіати, що виробляють електроенергію з вуглеводнів, зобов’язані мати необхідні резерви відповідного палива для забезпечення безпечного постачання електроенергії.

«В акті невиїзної перевірки «Центренерго», проведеної регулятором з 8 по 12 лютого, відзначається, що в цілому протягом грудня 2020 року та січня 2021 року фактичні залишки вугілля на складах ліцензіата не відповідають гарантованим запасам, затвердженим Міненерго на ці місяці. При цьому регулятор взяв до уваги, що фактичний обсяг поставок вугілля в грудні-січні склав лише половину законтрактованого обсягу: 0,94 млн тонн проти 1,85 млн тонн. Витрати вугілля на ці два місяці були затверджені Міненерго на рівні 0,969 млн т. Разом з тим фактичні витрати ліцензіата перевищили ці показники і склали майже 1 млн тонн (999,24 тис тонн)», — йдеться у повідомленні.

За даними НКРЕКП, найбільшими постачальниками, які не виконали договірні обсяги поставок палива в грудні 2020 року – січні 2021 року, є ПАТ «Львівська вугільна компанія», ДП «Шахта ім. М.С. Сургая», ДП «Первомайськвугілля», ДП «ВК Краснолиманська», Veb Boks Solutions, ТОВ «Д. Трейдинг».

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Після початку війни та запровадження воєнного стану законодавець змінив правове регулювання сфери кредитування

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Заява має подаватися до органу, яка у даний момент здійснює кримінальне провадження: під час досудового розслідування — до слідчого чи прокурора, а під час судового провадження —…

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Законодавство передбачають більш ніж достатню кількість важелів та ефективних правових інструментів, якими може скористатися кредитор при здійснені захисту своїх майнових прав

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Як буде змінюватися ринок NPL в 2021 році, і чому одним з його драйверів стане продаж кредитних портфелів держбанків.