Т.в.о. голови правління Укрзалізниці йде у відставку

9 серпня 2021, 16:47Новини768

Этот материал также доступен на русском

Процес обрання постійного голови правління триває.

  • Посилання скопійованоlink copied

Тимчасово виконуючий обов’язки голови правління Укрзалізниці Іван Юрик подав до наглядової ради заяву щодо його звільнення від цих обов’язків.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці, зазначає ЕП.

У компанії зазначили, що “взяли до відома рекомендацію, зазначену у рішенні Ради національної безпеки та оборони” та пов’язані з цим обговорення. Зокрема, доручення від Міністерства інфраструктури, засноване на рішенні Кабміну, акціонера УЗ.

Так, наглядова рада 7-8 серпня провела позачергове засідання та вирішила задовольнити заяву Івана Юрика щодо звільнення його від тимчасового виконання обов’язків голови правління з дати призначення нового тимчасово виконуючого обов’язки. Юрик продовжить роботу в УЗ на посаді члена правління, відповідального за фінанси. Наглядова рада рекомендує Кабміну задовольнити вказану заяву та схвалити відповідне рішення.

Наглядова рада також розглянула рекомендацію Номінаційного комітету та вирішила рекомендувати уряду погодити призначення Олександра Камишіна новим тимчасово виконуючим обов’язки голови правління до 31 грудня 2021 року або до обрання нового постійного голови правління.

Процес обрання постійного голови правління у прозорий та конкурентний спосіб, як це визначено Статутом Укрзалізниці, триває. Відбір консультантів із людських ресурсів для допомоги у цьому процесі має бути завершено вже на цьому тижні“, – додали в УЗ.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
Збиткові держпідприємства часто не можуть ініціювати провадження у справах про банкрутство через відсутність коштів на сплату судового збору та авансування витрат арбітражного керуючого

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
У чому причина збитковості держпідприємств та як приватизація може змінити цю ситуацію

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
Євробондове фіаско як продовження провальної боргової політики УЗ

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
За сьогоднішніх умов державні підприємства мають можливість для широкого кола маніпуляцій

Державні підприємства

Статті • Банкрутство
Лише за перші 4 місяці 2021 року в СЕТАМі опублікували лотів на суму близько 10 млрд грн. А продали - на 1,6 млрд грн.

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні