Колізії та конфлікти

Справа Лахненка: правове свавілля forever

8 квітня 2021, 22:11Новини892

Этот материал также доступен на русском

Ігнорування закону триває. Судді сплять, прокурори щось бурмочуть собі під ніс, а рішення відомі заздалегідь

  • Посилання скопійованоlink copied

Черговий суддівсько-прокурорський фарс було розіграно у скандальній справі арбітражного керуючого Євгена Лахненка на початку цього тижня.

Взагалі, апеляційна скарга на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 15.02.2021 р. у кримінальному провадженні №12013170500005977 (справа № 757/7075/21-к) мала б бути розглянута ще 5 квітня. Але десь по дорозі “загубились” матеріали справи. Все, як і завжди, власне кажучи. Бо в принципі вже чого тільки не було: й Є.Лахненка «забували» привозити з СІЗО, й прокурори не хотіли\не могли приїхати, й все, що завгодно.

Заради справедливості відзначимо, що 6 квітня розгляд скарги в Київському апеляційному суді все ж відбувся, хоча й трохи в зміненому складі суду. До головуючої судді Тетяни Фрич та бокового судді Ольги Юрдиги додався Юрій Слива. Чи встиг він за ніч як слід вивчити матеріали справи, сказати важко, бо 2\3 часу засідання служитель Феміди продрімав. Та й власне, про що суддя міг питати, якщо ще напередодні захисникам у справі – адвокатам Сергію Севастьянову та Миколі Мельнику -недвозначно натякнули: «Що там завтра розглядати? Немає жодного сенсу…»

Тому, як зазначили адвокати після завершення судового розгляду, яким у зміні запобіжного заходу було відмовлено, результат був заздалегідь прогнозований.

“Хтось дуже впливовий «тисне» на суд у цій справі. Жодні аргументи та позиція захисту суддями не сприймаються. Й це при тому, що сторона обвинувачення вже сама плутається, й зазначає дві різні дати, коли ж саме було вручено підозру Євгену Лахненку. В інших справах все аналогічно. А це зайвий раз доводить, що справа Є.Лахненка є показовою для усієї спільноти арбітражних керуючих. Як тільки ви перейдете «поперек дороги» провладним інтересам у будь-якому своєму провадженні, КПК перестає існувати як факт. Рішення виносяться незаконно, але нікого це не турбує”, – прокоментували адвокати.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?