Колізії та конфлікти

СБУ ліквідувала групу шпигунів ФСБ

5 червня 2023, 13:11Новини106

Служба безпеки України затримала трьох шпигунів ФСБ і встановила особу їх російського керівника

  • Посилання скопійованоlink copied

Служба безпеки України затримала трьох шпигунів ФСБ і встановила особу їх російського керівника. Група агентів шпигувала за «центрами прийняття рішень», повідомляє прес-служба СБУ.

Затримані збирали розвіддані про локації, озброєння та особовий склад Сил оборони у центральній та південній частині України. За кожне завдання шпигуни отримували від загарбників до 550 доларів на власні картки. Сума залежала від терміновості і якості виконаної «роботи».

На Вінниччині правоохоронці затримали місцевого, який намагався визначити координати Штабу командування Повітряних Сил ЗСУ та підрозділів Національної гвардії. Для цього чоловік робив фото- та відеозйомку українських об’єктів та прилеглої місцевості з вікон магазинів та інших неподалік розташованих будівель.

У Дніпропетровській області викрили та затримали агента ФСБ із позивним «Грім». Він малював для окупантів схеми оборонних рубежів на території Кривого Рогу і визначав місця зберігання техніки та боєприпасів у місті. Для збору розвідінформації він періодично влаштовувався на підсобні роботи поблизу або на території критичних об’єктів. Одним з його завдань було отримання планів евакуації та схем будівель місцевих підрозділів Сил оборони, у тому числі СБУ.

В Одесі СБУ затримала учасника російської агентурної мережі, який вивідував паролі для пересування по території міста у комендантську годину та для проїзду блокпостів. Щоб одержати ці відомості, він намагався «в темну» використовувати своїх знайомих серед українських військових та правоохоронців. Також він мав визначити GPS-координати військових об’єктів у районі обласного центру. Для цього об’їжджав місцевість та робив спеціальні позначки на електронних картах.

Правоохоронці повідомили всім трьом затриманим про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Нагадуємо, нещодавно СБУ викрила та повідомила про підозру ще сімом зрадникам, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах. Деструктивні матеріали вони позичали з російських інтернет-ресурсів і використовували їх для розхитування суспільно-політичної ситуації в різних регіонах України.

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Юристи визнають, що кредитні боржники рідко виграють у судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Заява про призупинення сплати грошового зобов’язання підписується позичальником власноручно або шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації