Проекти та інновації

Перший бензо-електричний суперкар Lamborghini отримає 13 режимів роботи двигуна

22 березня 2023, 17:17Новини154

За основу взято новий атмосферний 6,5-літровий V12, доповнений трьома електродвигунами

  • Посилання скопійованоlink copied

Компанія Lamborghini розкрила подробиці про гібридний суперкар з V12, який стане першою серійною моделлю з бензо-електричною силовою установкою.

Модель, відома поки що під внутрішньозаводським індексом LB744, буде побудована навколо «монофюзеляжу» — вуглепластикового монокока з переднім підрамником з кованого вуглеволокна. Суперкар оснастять активною аеродинамікою, що підвищує притискну силу, що працює у зв’язці з напівактивною підвіскою.

Новинка отримає силову установку сумарною потужністю 1015 л. За основу взято новий атмосферний 6,5-літровий V12, доповнений трьома електродвигунами, один з яких інтегрований в нову 8-ступінчасту коробку з подвійним зчепленням, а літій-іонний акумулятор встановлений у трансмісійному тунелі.

Новий V12 видає 825 л.с. і 725 Нм і надає руху задню вісь, а на передній осі встановлені два електромотори по 150 к.с. кожен, який забезпечує повний привід із системою векторизації тяги Lamborghini Dinamica Veicolo 2.0. Електромотор у трансмісії здатний подавати додаткову тягу на задню вісь.

Батарея 3,8 кВт•год підтримує зарядку як з зовнішньої електромережі, і з допомогою рекуперації енергії на гальмуваннях. За замовчуванням новий суперкар Lamborghini є передньопривідним та рухається на електромоторах, а також вони відповідають за їзду заднім ходом.

Для силової установки передбачено 13 режимів роботи, основними з яких є Citta, Strada, Sport та Corsa, доповненими спеціальними гібридними режимами Recharge, Hybrid та Performance.

У міському режимі Citta суперкар пересувається на електротязі і потужність двигуна обмежена 180 к.с., у Strada задіяний бензиновий двигун і мотор видає до 886 к.с., у Sport потужність складе 907 к.с., а в трековому Corsa у поєднанні з Performance віддача складає максимальні 1015 л. і, крім того, можливе відключення системи стабілізації.

Нагадаємо, випуск Lamborghini Aventador – наймасовішого та останнього автомобіля марки з бензиновим V12 – завершився у вересні 2022 року. З 2023 року нові моделі Lamborghini матимуть гібридну силову установку.

Терміни прем’єри Lamborghini LB744 не названо.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму