Проекти та інновації

Нова система електронних платежів в Україні: що відомо

27 травня 2021, 16:41Новини324

Этот материал также доступен на русском

У планах регулятора — до кінця 2022 року не лише модернізувати роботу СЕП, а й перевести її роботу в режим 24/7.

  • Посилання скопійованоlink copied

Національний банк України (НБУ) почав розробку нового покоління системи електронних платежів (СЕП) на основі міжнародного стандарту ISO 20022, повідомляє УНІАН з посиланням на голову НБУ Кирила Шевченка, зазначає Investory News.

“Наступним нашим глобальним проєктом є переведення платіжної інфраструктури України на міжнародний стандарт ISO 20022. Цей стандарт надасть банкам, бізнесу нові можливості, здешевить транзакції та підвищить гарантованість їх доставлення й безпеки”, — зазначив він.

Так, у планах регулятора — до кінця 2022 року не лише модернізувати роботу СЕП, а й перевести її роботу в режим 24/7, оскільки сьогодні вона працює в режимі 23/7.

“Разом з Мінцифри ми врегулювали можливість використання мобільного застосунку Дія для дистанційної ідентифікації клієнтів і отримання ними фінансових послуг. Крім того, це можна зробити через систему Bank ID НБУ — це державна система віддаленої ідентифікації, яку розвиває Національний банк”, — зазначив Шевченко.

За його словами, система дуже стрімко нарощує кількість учасників. До неї підключені 34 банки-ідентифікатора, і це означає, що онлайн-послуги з використанням системи Bank ID доступні 99% користувачів платіжних карт на ринку.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НБУ

Статті • Влада i люди
Якщо намагатися пришвидшити темпи економічного зростання нацбанківськими інструментами, ми отримаємо або інфляцію, або бульбашки на фінансових ринках

НБУ

Статті • Влада i люди
Чи можна збільшити обсяги іпотечного кредитування без навантаження на державний бюджет?

НБУ

Статті • Влада i люди
Набувши популярності серед молоді, кешбек як інструмент підвищення лояльності невдовзі може зникнути з українського фінансового ринку

НБУ

Статті • Влада i люди
Чому державні банки готові підтримувати програму

НБУ

Статті • Влада i люди
1 липня минув рік, як Національний банк став регулятором для небанківських фінансових установ

Законодавство

Статті • Влада i люди
Законопроєкт «Про кредитні спілки», зареєстрований під № 5125, 1 червня 2021 року був розглянутий Верховною Радою України у першому читанні та прийнятий за основу