ФДМУ презентував новий сайт з оренди об’єктів держмайна

21 липня 2021, 16:45Новини396

Этот материал также доступен на русском

Сайт дозволяє кожному швидко та зручно отримати інформацію про всі вакантні для оренди об’єкти державної нерухомості.

  • Посилання скопійованоlink copied

20 липня 2021 року Голова Фонду державного майна України Дмитро Сенниченко презентував новий інформаційний ресурс Фонду державного майна України – сайт orenda.gov.ua, присвячений оренді державної нерухомості, зазначає ФДМУ.

Так, сайт orenda.gov.ua дозволяє кожному швидко та зручно отримати інформацію про всі вакантні для оренди об’єкти державної нерухомості та переглянути всі дані для ухвалення зваженого рішення про участь в онлайн-аукціоні з його оренди.

«Впровадження інструментів прозорості у сфері оренди відкрило нові можливості інвестувати у власну справу для кожного громадянина України. Завдяки сайту orenda.gov.ua ми впроваджуємо принцип «всі знають все» у сферу оренди держмайна – в онлайн завантажено інформацію про понад 4000 активів оренди», – заявив Дмитро Сенниченко.

Голова Фонду держмайна також зазначив про те, що статистичні показники свідчать про позитивні тенденції у сфері оренди державних активів після впровадження принципів відкритості та рівних для всіх правил.

Дмитро Сенниченко підкреслив, що сайт orenda.gov.ua найближчим часом стане публічною частиною комплексної Системи автоматизації процесів оренди державного майна в Україні. Її розробка відбувається за підтримки міжнародного проєкту USAID/UKaid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS». Основна мета – усунути зловживання у сфері оренди держмайна шляхом максимальної автоматизації процесів щодо створення, підписання, оприлюднення документів і рішень, пов’язаних з передачею в оренду державного майна.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чимало з державних підприємств залишилися виключно на папері, не працюючи десятиліттями і накопичуючи борги

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чи реально отримати 8 мільярдів від приватизації у 2022 році?

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Як буде працювати новий сервіс автоматичної оцінки та як безкоштовно дізнатися оціночну вартість квартири, будинку, земельної ділянки чи будь-якої іншої нерухомості.

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Як гарантовано виграти приватизаційний аукціон та чому неможливо купити перемогу за хабар

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чим малі порти України можуть бути цікавими для інвесторів та чому приватизація цих об’єктів дозволить залучити інвестиції у їхній розвиток

Розслідування

Статті • БОРГ-review; Влада i люди
Нового керівника ЧМП міністр інфраструктури Владислав Криклій призначив 30 квітня 2021 року