Проекти та інновації

Visa запускає нові способи інтернет-оплати

31 березня 2021, 16:51Новини358

Этот материал также доступен на русском

Технологія об`єднує на одній платформі весь ланцюжок онлайн-доставки, від магазину до дому.

  • Посилання скопійованоlink copied

Електронна платіжна система Portmone та платіжна система Visa запускають в Україні нові рішення по інтернет-еквайрингу для безпечної доставки. Згідно повідомленню Visa, зручні методи оплати для безпечної доставки основані на технології Pay on Delivery («оплата при отриманні»), повідомляє FinClub.

Так, технологія об`єднує на одній платформі весь ланцюжок онлайн-доставки, від магазину до дому. Логістичний партнер – національний оператор поштового зв`язку «Укрпошта». Загалом партнери презентували три рішення, покликані зробити онлайн-торгівлю зручнішою і безпечнішою як для покупців, так і для торговельно-сервісних підприємств:

1. Блокування коштів – фактична оплата при отриманні. На момент підтвердження замовлення кошти блокуються на рахунку покупця, а фактичне списання відбувається лише після отримання товару. Таким чином, покупець може замовити декілька товарів на вибір, а оплатити лише обраний. Це також дозволяє уникнути непорозумінь при замовленні вагових товарів.

2. Підтвердження покупки за посиланням або QR-кодом. Вартість покупки списується з рахунку лише після підтвердження: коли покупець сам підтверджує оплату за посиланням, або ж кур’єр сканує QR код, який генерується при замовленні, з екрану смартфону клієнта.

3. Фактична вартість товару або послуги з логістикою. Покупець відразу бачить точну фінальну вартість покупки, з урахуванням доставки від «Укрпошти». Лише одне API для інтеграції.

«Завдяки об’єднанню платіжного рішення від Portmone.com з рішенням по доставці товару від АТ «Укрпошта» в єдине API, інтегроване на сайтах інтернет-магазинів або маркетплейсах, можна побачити фактичну вартість доставки товару, а також одразу її оформити. Водночас кур`єрам не потрібно приймати готівку та пересуватися з нею по місту, що є значною перевагою з точки зору безпеки», — зазначив заступник директора департаменту фінансового бізнесу «Укрпошти» Євген Глінський.

«Внаслідок пандемії наша країна прискореними темпами перейшла до електронної комерції. Проте, в багатьох покупців залишилися застереження щодо онлайн-покупок з безготівковою оплатою. Наші рішення покликані покращити клієнтський досвід оплати товарів онлайн, а також допомогти торговельно-сервісним підприємствам значно покращити свій сервіс для онлайн-замовлень. Сподіваємося, безпечна доставка з Portmone, що було втілено за підтримки Visa, переконає ще більше українців безготівково платити за товари та послуги, придбані онлайн», — зазначив гендиректор Portmone Дмитро Басов.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму