Проблемні борги

Укрексімбанк реструктуризує борг девелопера готелю Hilton

13 квітня 2021, 16:46Новини132

Этот материал также доступен на русском

Кінцевими бенефіціарами ТОВ «Міжнародно-діловий центр» є Олександр Роднянський, Борис Фуксман, Лілі Фіщельсон, Сергій Невечеря, Євген Бєсараб.

  • Посилання скопійованоlink copied

Глава правління Укрексімбанку Євген Мецгер повідомив, що відбулися збори кредиторів ТОВ «Міжнародно-діловий центр», на яких погоджено початок реструктуризації заборгованості компанії відповідно до закону «Про фінансову реструктуризацію», зазначає Finbalance.

Як уточнюється в повідомленні держбанку, відповідну процедуру він відкрив на початку квітня. У рамках фінансування цієї компанії, яке розпочалося у 2009 році, було здійснено інвестиційний проєкт із будівництва багатофункціонального комплексу в центрі Києва, до якого входять апартаменти класу «Deluxe» та готель рівня «5 зірок» під управлінням міжнародної мережі Hilton Hotels & Resorts.

«Закон «Про фінансову реструктуризацію» надає дієвий інструментарій для вирішення у досудовому порядку питання оздоровлення фінансового активу. Реструктуризація заборгованості дозволяє уникнути процедури банкрутства та відновити господарську діяльність позичальника шляхом зміни основних умов виплати його грошових зобов’язань.

Можливі сценарії реструктуризації, які будуть прийнятні для банку та здійсненні для позичальника в нових реаліях ринку, визначатимуться на підставі звіту незалежного експерта, в якості якого залучено міжнародну компанію Ernst & Young», – зазначив Євген Мецгер.

В Укрексімбанку додали, що «погіршення фінансового стану позичальника та його можливостей з обслуговування кредиту відбулось внаслідок суттєвого впливу COVID-19 на діяльність готельного бізнесу і зниження попиту на елітні апартаменти», «водночас унікальність об’єкту, місце розташування та наявність готелю, якій функціонує під егідою відомого світового бренду, дають підстави позитивно оцінювати подальші перспективи діяльності компанії».

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами ТОВ «Міжнародно-діловий центр» є Олександр Роднянський, Борис Фуксман, Лілі Фіщельсон, Сергій Невечеря, Євген Бєсараб.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Після початку війни та запровадження воєнного стану законодавець змінив правове регулювання сфери кредитування

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Заява має подаватися до органу, яка у даний момент здійснює кримінальне провадження: під час досудового розслідування — до слідчого чи прокурора, а під час судового провадження —…

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Законодавство передбачають більш ніж достатню кількість важелів та ефективних правових інструментів, якими може скористатися кредитор при здійснені захисту своїх майнових прав

Фінансові компанії

Статті • Стягнення боргiв
Як буде змінюватися ринок NPL в 2021 році, і чому одним з його драйверів стане продаж кредитних портфелів держбанків.