У працівників великих компаній зросла заробітна плата

12 квітня 2021, 12:25Новини249

Этот материал также доступен на русском

Порівнюючи з минулорічним показниками надходжень до бюджету, така позитивна динаміка зростання зарплати у великих компаніях призвела до зростання за І квартал 2021 року відрахувань ЄСВ та ПДФО.

  • Посилання скопійованоlink copied

Чи не найактуальнішим питанням, якому податківці приділяють особливу вагу, залишається на сьогодні виплата заробітної плати відповідно до чинного законодавства на рівні не нижче мінімальної й середньої по галузі. Про це зазначив начальник Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків Микола Чмерук.

Законом України від 14 листопада 2019 року № 294 – IХ “Про Державний бюджет України на 2020 рік” встановлено розмір мінімальної заробітної плати на кінець 2020 року на рівні 5000 гривень.

За його словами, 678 основних платників, які знаходяться на обслуговуванні в Центральному управлінні, звітуючи про кількість працюючих осіб, зазначають, що на сьогодні на великих підприємствах офіційно оформлено 564 тисячи робітників.

Крім того, згідно з даними, за останній звітний період (IV квартал 2020 року), середня заробітна плата на великих підприємствах становила 24 100 грн, що на 27% більше за середню зарплатню по м.Києві.

Микола Чмерук зазначив, що найвищий показник середньої заробітної плати по галузях економіки по платниках, які перебувають на обліку у міжрегіональному управлінні у сфері операцій з нерухомим майном – 41 010 грн, у сфері інформації та комунікації – 37 726 грн та у сфері добувної промисловості – 25 483 грн.

При цьому, найбільший темп росту середньої заробітної плати у IV кварталі 2020 року до попереднього періоду (ІІІ квартал 2020 року) спостерігається у сфері освіти – 88,4 %, у сфері професійної, наукової та технічної діяльності – 23,9 %, у сфері транспорту – 11,7 %, сфері оптової та роздрібної торгівлі – 8,7 % та у сфері постачання електроенергії – 8,4 %.

Порівнюючи з минулорічним показниками надходжень платежів до бюджету, така позитивна динаміка зростання заробітної плати у великих компаніях призвела до зростання за І квартал 2021 року відрахувань таких як:

– ЄСВ – на 702,5 млн грн;

– ПДФО – на 171,5 млн грн;

– військового збору – на 16,4 млн грн.

Довідково: станом на початок 2021 року згідно з даними Держстату мінімальна заробітна плата – 6000 грн, середня заробітна плата по м. Києву- 17533, по Україні – 12337 гривень.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня