У Leroy Merlin Ukraine звільняють працівників, які задають питання про роботу мережі в росії

23 вересня 2022, 16:29Новини975

Компанія демонструє абсолютно проросійську позицію

  • Посилання скопійованоlink copied

Зі співробітниками Leroy Merlin Ukraine проводять співбесіди.

В компанії залишаються лише ті, хто публічно не задає питання до керівництва з приводу продовження роботи мережі у росії. Якщо працівник задає зайві питання, він потрапляє до “чорного списку” і більше не допускається до роботи.

Про це RAU розповіли одразу кілька працівників компанії, частину з яких вже “попросили звільнитись”.

“Майже всі, хто допомагав військовим, волонтерам, співробітникам зараз звільнені. Леруа абсолютно проросійська компанія і дуже шкода тих років, які я їм віддав”, – розповів на умовах анонімності один з них.

З жовтня в компанії обіцяють масові скорочення для тих, хто не пройшов “фільтрацію”. Інший топ-менеджер компанії каже, що у них й надалі немає офіційної комунікації з головним офісом чи будь-якої інформації щодо планів компанії відносно співробітників магазинів: “Повністю ліквідований та розформований відділ персоналу та зовнішніх комунікацій. Відділ пропозицій скорочений на 85%. Відділ ecommerce працює частково. Всі наші функції тепер виконують лояльні співробітники магазинів, я вже мовчу, що фахово у них для цього немає ані освіти, ані багажу досвіду”.

Попри тиск, частина команди продовжує працювати і намагається вплинути на ситуацію. “Керівництво компанії викликає на роботу співробітників, які не будуть говорити нічого про війну в Україні, та засуджувати їх. Просто будуть мовчати на цю тему”, – пояснює співрозмовник RAU. Його слова підтверджує ще один керівник відділу Leroy Merlin Ukraine. З його команди працює дві-три людини, проте самого, як менеджера, не ставлять до відома, як та над чим працює команда, доступу до систем немає.

“Запрошення до співпраці отримували ті, хто мовчав про дії компанії з самого початку, коли ще мали надію та закликали до припинення роботи у рф. Перевіряється, що співробітник писав чи говорив про компанію та про її роботу у росії”.

Нагадаємо, попри заклики української сторони французька компанія Leroy Merlin заявляє про відсутність наміру вийти з російського ринку. В березні українських співробітників відключили від корпоративних засобів зв’язку. Соцмережі з 1 квітня не працюють, сайт – “лише для ознайомлення з асортиментом”.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”