У квітні SkyUp виконав 19 чартерних та гуманітарних рейсів і 38 рейсів на умовах мокрого лізингу

12 травня 2022, 15:00Новини272

Этот материал также доступен на русском

Серед пасажирів — люди, яким потрібно було дістатися до безпечних місць тимчасового перебування

  • Посилання скопійованоlink copied

Як повідомили у авіаперевізника, у квітні 2022 року SkyUp виконали 19 рейсів та перевезли 903 пасажира. Серед них — люди, яким потрібно було дістатися до безпечних місць тимчасового перебування.

Дмитро Сєроухов, СЕО SkyUp Airlines, зазначив: «В організації евакуаційних рейсів велику допомогу і необхідну підтримку нам надали Віктор Пухарський та Посольство України в Португальській Республіці, радник Посольства України в Молдові Сергій Гуменюк та надзвичайний і повноважний посол України в Молдові Марк Шевченко, Посольство КНР у Молдові та ДАСУ. Щиро вдячні партнерам за співпрацю».

Серед маршрутів, за якими виконувались рейси: Анталія — Спліт, Стамбул — Афіни, Стамбул — Анталія, Стамбул — Гданськ, Кишинів — Тель-Авів, Кошице — Стамбул, Лісабон — Варшава.

Також за партнерськими контрактами в SkyUp надали літаки для виконання ще 38 рейсів та перевезення 5 054 пасажирів.

Вантажні перевезення

Також у квітні авіакомпанія виконала 6 вантажних рейсів, якими перевезли 64,6 тонни гуманітарного вантажу. Основними маршрутами доставки вантажу стали Тель-Авів — Люблін, Тель-Авів — Кишинів, Лісабон — Варшава. До вмісту гуманітарної допомоги увійшли шоломи для тероборони, медикаменти та інші предмети першої необхідності, засоби гігієни, підгузки та продукти харчування.

Благодійні матчі ФК «Шахтар»

Крім того SkyUp спільно з футбольним клубом «Шахтар» ініціювали серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace.

Мета товариських матчів — не лише зібрати кошти на допомогу Україні, але й розказати всьому світу про трагедію невинних людей. Футболісти команди виходили на поле у футболках з назвами міст, які постраждали від російської агресії, із зображенням дочки захисниці Маріуполя. З гравцями на поле виходив хлопчик, якому вдалося вибратися з Маріуполя, та дружина загиблого в Маріуполі військовослужбовця з їхніми дітьми. На одному з секторів стадіону розкладали іграшки у кількості, рівній числу загиблих від дій російських окупантів дітей.

Всього ФК «Шахтар» провели чотири благодійні матчі. За перші три з «Олімпіакосом» (Пірей), «Лехією» (Гданськ) та «Фенербахче» (Стамбул) вдалося зібрати 10,7 мільйона гривень, які буде передано українським захисникам, медикам та постраждалим від війни. Заключний матч серії відбувся 1 травня з «Хайдуком» (Спліт).

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму