У кого з одержувачів субсидій можуть вимагати повернути гроші?

1 грудня 2021, 09:09Новини314

Этот материал также доступен на русском

Якщо громадянину вдалося ввести в оману органи соціального захисту та отримати субсидію, на яку він не мав права, він зобов’язаний повернути усі незаконно нараховані суми.

  • Посилання скопійованоlink copied

Якщо громадянин отримував субсидію помилково, йому доведеться повернути виплати державі. У яких випадках доведеться повертати нараховані житлові субсидії.

Щодо субсидії, яка є безповоротною державною допомогою, закон робить деякі винятки. Законодавство називає дві причини, коли субсидії можуть бути нараховані помилково, – повідомляє Україна Комунальна.

Перша – надання державним органам неправдивої інформації при оформленні субсидій. Якщо громадянину вдалося ввести в оману органи соціального захисту та отримати субсидію, на яку він не мав права, він зобов’язаний повернути усі незаконно нараховані суми.

Крім того, закон зобов’язує отримувача субсидії у місячний строк повідомляти органи соціального захисту про зміну будь-яких обставин, що впливають на надання та розмір субсидії. Держава потрібно повідомити, наприклад, про втрату роботи або підвищення зарплати, одруження, народження дитини, здійснення дорогих покупок.

У такому разі органи соцзахисту наново оцінять, чи має громадянин право на субсидію. Якщо цього не зробити, і це призведе до того, що буде нараховано зайву суму субсидії, її доведеться повернути.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Комунальне господарство

Статті • Банкрутство
«Відсутніх боржників» швидко ліквідовували та визнавали погашеними їх борги перед кредиторами

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Законодавство

Статті • Влада i люди
Скасування Господарського кодексу більше нагадує дивний спосіб лікування головного болю за допомогою гільйотини

Законодавство

Статті • Влада i люди
Пенсія призначається незалежно від тривалості служби

Законодавство

Статті • Влада i люди
Cпрощений режим регулювання трудових відносин дозволяє у трудовому договорі визначати додаткові права, обов’язки і відповідальність сторін

Законодавство

Статті • Влада i люди
Переважно благодійними питаннями опікуються юридичні утворення, тобто саме вони мають виступати податковими агентами