У гонитві за посадою підозрюється колаборант з Новоайдара, – прокуратура

1 травня 2022, 17:41Новини581

За вчинене чоловікові загрожує до десяти років за ґратами

  • Посилання скопійованоlink copied

Прокурори Щастинської окружної прокуратури Луганської області повідомили про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У ході слідства встановлено, що мешканець смт Новоайдар, що на Луганщині, вступив в злочинну змову з окупаційними військами РФ і представниками фейкової республіки та добровільно обійняв посаду «керівника апарату адміністрації Новоайдарського району ЛНР».

Досудове розслідування здійснюється слідчими Щастинського районного відділу поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області, за оперативного супроводу Щастинського міжрайонного відділу 3 управління Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях.
За вчинене чоловікові загрожує до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”