Шмигаль: прямі “карантинні” виплати для бізнесу не плануємо

3 листопада 2021, 09:04Новини177

Этот материал также доступен на русском

Під час діалогу з бізнесом уряд розглядає кілька напрямів підтримки, які не пов`язані із прямою виплатою коштів. Зокрема, йдеться про доступність кредитування.

  • Посилання скопійованоlink copied

Прем`єр Денис Шмигаль заявив, що підтримку бізнесу в “червоних” зонах епідемічної небезпеки в уряді наразі розглядають у контексті покращення доступу до кредитування та зниження навантаження за оренду комунального та державного майна, – повідомляє finbalance.

“Оскільки ми на сьогодні не робимо локдауну, як у попередніх хвилях: у нас немає закриття бізнесу, наша мета вакцинувати колективи та суспільство, клієнтів, якщо йдеться про ресторани. Під час попередньої хвилі були зачинені ресторани, страждали деякі сфери, і цей бізнес отримував підтримку. У цій хвилі ключове завдання вакцинуватися, якщо колектив вакцинований, то бізнес працює без обмежень”, – сказав Шмигаль на брифінгу за результатами робочої поїздки до Запорізької області.

Водночас прем`єр зазначив, що під час діалогу з бізнесом уряд розглядає кілька напрямів підтримки, які не пов`язані із прямою виплатою коштів. Зокрема, йдеться про доступність кредитування.

Крім того, за словами прем`єра, клієнтоорієнтований бізнес просить урегулювати зменшення орендної плати на період жорстких карантинних обмежень.

“Це відповідальність місцевої влади. Ми можемо це рекомендувати. Це одне з головних прохань бізнесу: полегшити тягар за оренду комунального та державного майна”, – додав він.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника

НААКУ

Статті • Влада i люди
У 2023 році рішення Комісії взагалі не оскаржувались у судовому порядку, а у 2022 році було подано 1 позов