Самоврядування арбітражних керуючих: Голови рад обговорили подальше майбутнє

4 серпня 2021, 10:30Новини1272

Этот материал также доступен на русском

Дискусія видалася доволі запальною та водночас конструктивною, бо розглядалися дійсно серйозні питання щодо подальшого майбутнього не тільки НААКУ, а й кожного арбітражного керуючого.

  • Посилання скопійованоlink copied

30 липня, в приміщенні Господарського суду Львівської області, відбулася довгоочікувана зустріч з Головами рад арбітражних керуючих регіонів на тему забезпечення реалізації завдань самоврядування арбітражних керуючих в регіонах, – зазначає на своїй сторінці у мережі Фейсбук в.о. Голови Національної асоціації арбітражних керуючих України Олександр Бондарчук.

“Забігаючи наперед, зазначу, що дискусія видалася доволі запальною та водночас конструктивною, бо розглядалися дійсно серйозні питання щодо подальшого майбутнього не тільки НААКУ, а й кожного арбітражного керуючого. Адже наша спільна мета – єдина й сильна професійна спільнота арбітражних керуючих України!”, – йдеться у повідомленні.

За словами пана Бондарчука під час зустрічі обговорювали:

  • подальший розвиток НААКУ;
  • питання фінансування;
  • внесення змін до установчих актів Асоціації;
  • етичну складову професії арбітражного керуючого;
  • захист прав арбітражних керуючих.

Так, Златіслава Міхайлова, міжнародний експерт EU Project Pravo-Justice – підготувала доклад-прогноз щодо майбутнього розвитку НААКУ та зробила акцент на тому, які фактори наразі впливають на роботу Асоціації. Тобто, що треба вже зараз зробити задля ефективного розвитку НААКУ.

Щодо фінансового питання, окрім сплати обов’язкового щорічного членського внеску, обсудили й додаткові джерела фінансування НААКУ, а також плани бюджетів на 2022-2023 рр.

“Разом з виконавчим директором НААКУ Олександром Донченко ми презентували сумісно розроблений проєкт «Порядку проходження стажування осіб, які мають намір здійснювати діяльність арбітражного керуючого». Сподіваємося, це буде перший практичний крок передачі повноважень від Міністерства юстиції України до Асоціації. Вже найближчим часом цей документ розглянуть регіональні Ради, і ми затвердимо фінальну версію”, – зазначає Олександр Бондарчук.

Ольга Ярхо, головний редактор порталу Банкрутство та Ліквідація в Україні – презентувала доволі неочікувані результати опитування стосовно етичності роботи арбітражних керуючих.

У свою чергу Сергій Боярчуков, голова Рада арбітражних керуючих міста Києва, запропонував проєкт Кодексу етики та професійної поведінки арбітражних керуючих, який поновив давню дискусію.

“Очікуємо, коли Сергій викладе документ у відкритий доступ, щоб кожен арбітражний керуючий мав нагоду приєднатися до обговорення, бо наша задача полягає у створенні досконалого Кодексу етики, за стандартами якого працюватимуть всі арбітражні керуючі України”, – каже в.о. Голови НААКУ.

У світлі останніх подій учасники зібрання обговорили й справи Євгена Лахненка, Руслана Бандуристого та зазначили необхідність більшого захисту прав арбітражних керуючих на законодавчому рівні.

“Погоджуюся з Головою Ради арбітражних керуючих Львівської області Мар’яном Чорнієм та Головою Ради арбітражних керуючих Рівненської області Олександром Чепелюком в питанні важливості налагодження взаємовідносин між Радами арбітражних керуючих регіонів та документальному закріпленні порядку таких взаємовідносин. Як в.о. Голови Національної асоціації арбітражних керуючих України та від себе особисто я щиро вдячний за те, що ви знаходите час для розвитку нашої спільної справи! Бо тільки так, крок за кроком, ми з вами досягнемо нашої мети – сильної й впливової професійної спільноти!”, – резюмував пан Бондарчук.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника

НААКУ

Статті • Влада i люди
У 2023 році рішення Комісії взагалі не оскаржувались у судовому порядку, а у 2022 році було подано 1 позов

НААКУ

Статті • Влада i люди
Робота арбітражного керуючого необхідна та складна з кількох причин