За кордономОгляд ЗМІ

Парламент Швейцарії призупинив розгляд питання реекспорту зброї до наступного року

22 березня 2023, 13:07Новини142

Этот материал также доступен на русском

Комітет з питань політики безпеки (SIK-S) Нацради парламенту Швейцарії (нижньої палати) прийняв рішення спочатку обговорити питання з експертами. Ці слухання мають відбутися в травні наступного року

  • Посилання скопійованоlink copied

Парламентські дебати у Швейцарії щодо реекспорту військового обладнання та зброї третім країнам зайшли в глухий кут, їх відклали на наступний рік.

Про це пише SwissInfo, повідомляє “Європейська правда”.

Комітет з питань політики безпеки (SIK-S) Національної ради парламенту Швейцарії (нижньої палати) прийняв рішення спочатку обговорити питання з експертами. Ці слухання мають відбутися в травні наступного року.

На користь цієї процедури проголосували 7 членів комітету, проти були 4 і один утримався. Таким чином комітет призупинив обговорення всіх справ, пов’язаних з реекспортом швейцарських військових матеріалів.

SIK-S хоче запросити експертів і прояснити з ними питання. Йдеться про процедуру Організації Об’єднаних Націй “Єдність заради миру” та її імплементацію у швейцарську правову систему, законодавство і політику нейтралітету.

Нещодавно уряд Швейцарії заявив, щоне змінюватиме свою давню політику, що забороняє передачу зброї швейцарського виробництва до третіх країн, зокрема до України.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?