МЗС закликало комісара ООН не давати “незбалансованих” оцінок щодо справи УПЦ МП

27 березня 2023, 14:06Новини610

Свобода не тотожна праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку

  • Посилання скопійованоlink copied

У Міністерстві закордонних справ України назвали незбалансованим припущення Управління верховного комісара ООН з прав людини про “дискримінаційний характер” обшуків у будівлях Української православної церкви Московського патріархату. Про це написав речник МЗС Олег Ніколенко у Facebook

У нещодавньому звіті про права людини в Україні Управління Верховного комісара ООН з прав людини зазначило, що обшуки в будівлях УПЦ МП можуть мати “дискримінаційний характер”.

Україна – демократична держава, в якій гарантується свобода віросповідання. Водночас свобода не тотожна праву займатися діяльністю, яка підриває національну безпеку.

Закликаємо УВКПЛ утримуватися від незбалансованих політичних оцінок, а базувати свої доповіді на фактах“.

Напередодні Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) припустило, що обшуки українських силовиків у будівлях УПЦ МП можуть мати “дискримінаційний характер”.

Джерело

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні