За кордономОгляд ЗМІ

Китай заборонив імпорт морепродуктів із Японії через страх радіації

25 серпня 2023, 12:34Новини83

Этот материал также доступен на русском

Раніше рішучий протест і засудження рішення Японії почати скидання очищеної радіоактивної води з пошкодженої АЕС “Фукусіма-1” у Тихий океан висловили в Міністерстві закордонних справ КНР.

  • Посилання скопійованоlink copied

Головне митне управління Китаю оголосило, що від 24 серпня країна призупиняє імпорт усіх морепродуктів із Японії.

Як повідомляє Головне митне управління КНР, рішення про призупинення прийнято у відповідь на початок скидання Японією в море очищеної радіоактивної води з пошкодженої атомної електростанції “Фукусіма-1”, через що китайська митниця дуже стурбована ризиком радіоактивного забруднення японських харчових і сільськогосподарських продуктів, які експортуються до Китаю, передає Укрінформ.

“Відповідно до вимог нормативно-правових актів Китаю, а також положень угоди про виконання санітарних і фітосанітарних заходів Світової організації торгівлі, Головне митне управління вирішило вжити надзвичайних заходів щодо морепродуктів походженням із Японії та повністю призупинити їх імпорт, починаючи з 24 серпня включно”, – йдеться в повідомленні, без зазначення термінів перегляду заборони.

Митниця пообіцяла продовжувати моніторинг ситуації навколо скидання Японією забрудненої радіоактивними елементами води в море та динамічно коригувати заходи у відповідь, аби забезпечити безпеку продуктів харчування і запобігти ризикам для здоров’я громадян Китаю.

Раніше рішучий протест і засудження рішення Японії почати скидання очищеної радіоактивної води з пошкодженої АЕС “Фукусіма-1” у Тихий океан висловили в Міністерстві закордонних справ КНР.

На початку липня Китай і Гонконг, два найбільших покупці японських морепродуктів, заборонили імпорт усіх продуктів харчування з десяти префектур Японії та запровадили посилений контроль за наявністю радіоактивних речовин у решті японської продовольчої продукції, пообіцявши жорстко відреагувати, якщо Японія все ж наважиться скидати очищену воду з АЕС у Фукусімі в море.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?