Кабмін оновив порядок розроблення професійних стандартів

18 жовтня 2021, 14:30Новини494

Этот материал также доступен на русском

Зокрема, назву Порядку було викладено в новій редакції – Порядок розроблення, введення в дію та перегляду професійних стандартів.

  • Посилання скопійованоlink copied

Кабінет Міністрів України оновив Порядок розроблення та затвердження професійних стандартів, унісши зміни до постанови від 31 травня 2017 р. № 373. Зокрема, назву Порядку було викладено в новій редакції – Порядок розроблення, введення в дію та перегляду професійних стандартів, зазначає Юрліга.

Відповідну постанову № 1063 було прийнято на урядовому засіданні 11 жовтня 2021 року.

Так, порядок дозволяє розробляти професійні стандарти на нові професії, що відсутні в Класифікаторі професій.

За словами Голови Національного агентства кваліфікацій Юрія Баланюка, до сьогодні недосконалість і застарілість Класифікатора гальмувала процес розроблення професійних стандартів на нові професії, оскільки спочатку потрібно було внести професію до Класифікатора, а це займало довгий період часу. Тепер ця перепона відсутня.

«За новими правилами, НАК – суб’єкт перевірки професійних стандартів. І ми це робитимемо швидко, якісно і ефективно. Процедуру перегляду професійного стандарту також вдосконалено. Якщо ПС застарів, його можна переглянути», – роз’яснив Юрій Баланюк.

Як зазначається, НАК буде вести Реєстр заявок на розроблення ПС і розробникам не доведеться більше бігати по відомствах і перевіряти наявність чи відсутність заявки на розроблення ПС. Юрій Баланюк також додав, що за новими правилами Міністерство економіки має один місяць на затвердження профстандарту.

Водночас Національне агентство кваліфікацій вже веде Реєстр професійних стандартів. На нього можна перейти за посиланням.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу
За кордономОгляд ЗМІ
Сьогодні, 10:43 • Новини • За кордоном
Зверніть увагу
Сьогодні, 10:12 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні