Зверніть увагуПроекти та інновації

Гетманцев оприлюднив план, як вибити з ринку палива, алкоголю та тютюну “значні фінансові ресурси”

8 травня 2023, 15:34Новини3253

Данило Гетманцев озвучив план, яким чином на ринку підакцизних товарів – палива, тютюну й алкоголю,  збираються знайти “значні фінансові резерви”

  • Посилання скопійованоlink copied

Голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев озвучив план, яким чином на ринку підакцизних товарів – палива, тютюну й алкоголю, збираються знайти “значні фінансові резерви” (про що він заявляв раніше). Таку заяву він зробив 8 травня за підсумками засідання Комітету.

Вирішення проблеми бачимо в обʼєднанні зусиль і відповідальності всіх правоохоронних органів із визначенням чітких строків“, – зазначив він. Конкретне рішення Гетманцев пообіцяв оприлюднити днями.

Як стверджує Гетманцев, деякі виробники контрафакту в Україні контролюються росіянами. Організовані злочинні групи продовжують роботу, попри війну. При цьому, як зрозуміло з його слів, до правоохоронних органів у цьому контексті є великі претензії.

Не даємо оцінку роботі правоохоронних органів. Там поки що всі нові люди, але точно дамо, якщо заходи з рішення не будуть реалізовані своєчасно“, – пригрозив Гетманцев. “На ринку вочевидь побільшало нелегального спирту“, – зазначив він. Проте на чиї данні він при цьому посилається, депутат не уточнив.

Щодо тютюну, за словами Гетманцева, кустарні виробництва процвітають широко використовуючи для реалізації безакцизної продукції рекламу в соцмережах та на сайтах.

На легальному ринку податкове навантаження різних субʼєктів відрізняється у декілька разів“, – помітив також Гетманцев.

Втрати надходжень від трьох підакцизних товарів, за оцінкою Гетманцева, складають щонайменше один мільярд доларів. Хоча одночасно він визнав, що відбулося “істотне збільшення відрахувань акцизного податку”, а “план 2023 року перевиконується щомісяця”.

Нагадаємо, раніше Гетманцев заявляв, що основною проблемою протидії тіні на сьогодні є нескоординованість між правоохоронними та фінансово-контролюючими органами. За його словами, на ринках палива, тютюну і алкоголю є “значний фінансовий резерв, який не використовується”

Джерело

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Мінюст

Статті • Влада i люди
Офіційний запуск Реєстру збитків відбудеться 2 квітня 2024 року

Фізичні особи

Статті • Банкрутство
Одним із найпоширеніших наслідків банкрутства для юридичної особи являється відсутність можливості контролю над власною компанією та вимушене припинення її діяльності

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Законопроект №10044 передбачає розширення повноважень Рахункової палат на всі публічні кошти

Законодавство

Статті • Влада i люди
Не всі порушення проектної документації під час будівництва будуть автоматично призводити до визнання об’єкту самочинно збудованим, а лише істотні та встановлені законом

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Власники групи компаній “Агромарс” ухиляються від сплати боргів