Колізії та конфлікти

Брат екснардепа Царьова планував серію вибухів на Дніпропетровщині, – прокуратура

20 травня 2022, 12:33Новини659

Під час обшуків у спеціально обладнаному схроні виявлено зброю та боєприпаси, вибухові речовини, банківські картки та паспорт громадянина рф

  • Посилання скопійованоlink copied

Затримано та повідомлено про підозру громадянину за фактом організації вчинення замаху на здійснення диверсії в умовах воєнного стану та незаконного зберігання вогнепальної зброї та вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 113, ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це інформує Судовий репортер з посиланням на Дніпропетровську обласну прокуратуру.

За версією слідства, брат колишнього народного депутата, засудженого за держзраду, мав подвійне громадянство та підтримував постійний зв’язок з представниками держави-агресора. З метою дестабілізації ситуації у регіоні та сприяння РФ у підриві обороноздатності України, підозрюваний планував здійснити серію вибухів на об’єктах транспортної та критичної інфраструктури Дніпропетровщини.

Під час обшуків у спеціально обладнаному схроні виявлено зброю та боєприпаси, вибухові речовини, банківські картки та паспорт громадянина РФ, також вилучено картографічні матеріали і креслення щодо низки об’єктів транспортної та критичної інфраструктури. На фото також видно російські рублі.

Чоловіка затримано. Наразі вирішується питання щодо обрання зазначеній особі запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У соцмережах пишуть, що йдеться про брата Олега Царьова.

Нагадаємо, що колишнього нардепа від Партії регіонів Царьова на початку травня цього року засудили за державну зраду до 12 років позбавлення волі. Вирок ухвалили заочно, оскільки політик ще у 2016 році втік з країни і перебував у розшуку.

Але в березні 2022-го, після початку війни, Олег Царьов показався у Київській області. Як повідомив журналіст Денис Казанський, політик прибув разом із російською армією, прикриваючись необхідністю доставити “гуманітарний вантаж”.

Царьову повідомили ще одну підозру в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційній діяльності.

Це сталося тому, що Царьов звернувся до мера Кривого Рогу Олександра Вілкула і запропонував йому здати місто російським окупантам.

За даними слідства, народний депутат IV-VII скликань Верховної Ради України неодноразово публікував у власному Telegram-каналі заклики до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України. Ці заклики призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, а також до підтримки рішень і дій держави-агресора, її збройних формувань та до співпраці з ними.

За скоєння таких злочинів у період воєнного стану Царьову може загрожувати довічне позбавлення волі.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Руйнування фіксуються в різних громадах так, аби зберігались метадані світлин – відтак, це можна приймати як докази в судах

Розслідування

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Російський олігарх Анатолій Локтіонов справді хоче допомогти Україні чи боїться санкцій ЄС…

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Більшість колег та товаришів адвоката Іллі Костіна - це люди, які відчули своє зобов'язання перед Батьківщиною захистити її. Але не всі...

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
В нас, українців, немає шляху іншого, ніж перемога

Війна з Росією

Статті • Війна з Росією
Ключовим питанням дискусії стало: “Чи зможе Україна завдяки допомозі Заходу здобути воєнну перемогу?”