За кордономОгляд ЗМІ

Цензура в росії: силовики закрили 20 барів у центрі Санкт-Петербурга через “антисуспільні дії”

23 березня 2023, 12:13Новини792

Этот материал также доступен на русском

Заклади запідозрили у причетності до фінансування Збройних сил України, хоча керівництво заявляло, що не має до цього стосунку. Було затримано до 50 осіб.

  • Посилання скопійованоlink copied

На вулицях Думська та Ломоносова у центрі Санкт-Петербурга опечатали близько двох десятків барів.

На опублікованих місцевими ЗМІ фотографіях видно, що на дверях закладів наклеєно сигнальні стрічки Головного слідчого управління Слідчого комітету міста про те, що приміщення є “речовими доказами у кримінальній справі”, пише БЦ з посиланням на РБК.

Закритими виявилися бари Fidel, Scandal, Rocket, GoodPeople, Quarenghi, Probirka та інші.

За даними видань, їх опечатали у рамках кримінальної справи за ст. 151 КК (залучення неповнолітнього до вчинення антисуспільних дій, у тому числі систематичне вживання алкоголю та одурманюючих речовин). Максимальне покарання за цією статтею – позбавлення волі на строк до шести років.

Увечері 17 березня російські силовики прийшли до двох московських барів Underdog та La Virgen Taqueria. Адвокат Костянтин Єрохін розповідав, що бари перевіряло управління ФСБ по Москві. Заклади запідозрили у причетності до фінансування Збройних сил України, хоча керівництво заявляло, що не має до цього стосунку. Було затримано до 50 осіб. Згідно з опублікованим у російських ЗМІ відео, силовики змусили відвідувачів Underdog підспівувати пісні “Берьози” гурту улюбленого гурту Владіміра Путіна “Любе”.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?