Прокуратура вимагає взяти мера Одеси Труханова під варту за розкрадання бюджетних коштів

25 квітня 2023, 12:37Новини170

Этот материал также доступен на русском

У 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн.

  • Посилання скопійованоlink copied

У Вищому антикорупційному суді 24 квітня відбулося засідання у справі про розкрадання коштів під час купівлі будівлі збанкрутілого заводу “Краян”. Під час нього прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав клопотання про зміну запобіжного заходу для мера Одеси Геннадія Труханова та його спільників, яких звинувачують у заволодінні бюджетними коштами.

Про це повідомили у Центрі протидії корупції, – пише БЦ.

“У Вищому антикорупційному суді відбулося чергове засідання у справі мера Одеси Геннадія Труханова та його спільників, яких вже багато років обвинувачують у заволодінні 92 млн грн місцевого бюджету під час купівлі будівлі збанкрутілого заводу “Краян”. Прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу для обвинувачених”, – зазначили в ЦПК.

Зокрема, йдеться про міського голову Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, голови постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради Василя Шкрябая, директора департаменту комунальної власності міськради Олексія Спектора та його заступника Володимира Радіонова.

Замість особистого зобовʼязання прокурор попросив призначити обвинуваченим запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зазначається, що обвинувачувані брали участь у судовому процесі за допомогою відеозв’язку, та через його погану якість обговорити клопотання не вийшло і суд викликав на 25 квітня усіх учасників безпосередньо до зали судового засідання в Київ.

За даними правоохоронців, у 2016 році Одеський міський голова Труханов спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн.

У липні 2019 року Малиновський суд Одеси оголосив виправдальний вирок усім фігурантам справи. У лютому 2021 року Апеляційна палата ВАКС скасувала цей вирок.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?