Пільги і знижки, швидкі процедури та зручні умови для бізнесу, – Ольга Батова про зміни в оренді держмайна

9 червня 2022, 10:46Новини248

Нові умови оренди держмайна максимально зручні для бізнесу

  • Посилання скопійованоlink copied

Оренда державного та комунального майна є одним з інструментів доступу до вільних площ для відновлення роботи українського бізнесу. Постановою Уряду, яку розробив Фонд державного майна спільно з Мінекономіки, встановлені пільги та знижки для орендарів до 100% суми орендної плати, запроваджені зручні умови для бізнесу та суттєво пришвидшено орендні процедури.

Про це повідомила в.о. Голови ФДМУ Ольга Батова в інтерв’ю виданню «Сегодня».

«Йдеться про знижки для орендарів по всій території України: звільнення від плати в тих областях, де йдуть бойові дії та відсутній доступ до державних реєстрів, а також там, де регіони постраждали від війни. В усіх інших областях встановлена знижка 50% для об’єктів держмайна та 25% для єдиних майнових комплексів.

Нові умови оренди держмайна максимально зручні для бізнесу. До розміру однієї місячної орендної плати зменшено авансовий внесок та забезпечувальний депозит, скасовуються обмеження та вимоги щодо суборенди, договори продовжуються автоматично і можуть бути достроково припинені за заявою орендаря по спрощеній процедурі», – зазначає Батова.

Вона також зазначила про те, що на всій території України встановлена нульова орендна плата для наших захисників, які пішли на службу після введення воєнного стану.

Разом із тим, максимально пришвидшена процедура передачі державного майна в оренду. Строки проведення аукціону скорочені до 5 днів від дати оголошення, а узгодження з органом управління триватиме 5 днів замість 40.

Вона також додала, що ці кроки дозволять релокованим підприємствам швидше запуститися й продовжити розвиток на новому місці. Це також сприяє розвитку місцевої економіки й появі нових робочих місць. «Фонд держмайна спільно з Міністерством економіки, Мінінфраструктури, Укрзалізницею та Укрпоштою є частиною реалізації програми релокації підприємств. Значна частина роботи нашої команди пов’язана з пошуком об’єктів державної власності, які можуть бути використані для розташування потужностей релокованих компаній. Фонд надає відповідну інформацію місцевим військовим адміністраціям, які пропонують об’єкти підприємцям на етапі вибору локації для переміщення», – пояснила вона. Нагадаємо, всі вакантні для оренди об’єкти держмайна розміщені на orenda.gov.ua. На порталі публікуються оголошення щодо всіх майбутніх аукціонів, а також корисна інформація для орендарів.

Також будь-хто може ініціювати передачу в оренду об’єкту, якого немає в переліку і Фонд швидко ініціює включення такого об’єкту в перелік та оголошення аукціону з оренди.

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чимало з державних підприємств залишилися виключно на папері, не працюючи десятиліттями і накопичуючи борги

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чи реально отримати 8 мільярдів від приватизації у 2022 році?

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Як буде працювати новий сервіс автоматичної оцінки та як безкоштовно дізнатися оціночну вартість квартири, будинку, земельної ділянки чи будь-якої іншої нерухомості.

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Як гарантовано виграти приватизаційний аукціон та чому неможливо купити перемогу за хабар

ФДМУ

Статті • Влада i люди
Чим малі порти України можуть бути цікавими для інвесторів та чому приватизація цих об’єктів дозволить залучити інвестиції у їхній розвиток

Розслідування

Статті • БОРГ-review; Влада i люди
Нового керівника ЧМП міністр інфраструктури Владислав Криклій призначив 30 квітня 2021 року