За кордоном

Кіпр обрав президентом колишнього очільника МЗС

13 лютого 2023, 13:09Новини180

Этот материал также доступен на русском

Христодулідес стане восьмим президентом середземноморської держави. Він вирішуватиме, як вийти з глухого кута в переговорах про возз’єднання етнічно розколотого острова

  • Посилання скопійованоlink copied

Колишній очільник міністерства закордонниз справ Кіпру Нікос Христодулідес стане новим президентом країни. Про це свідчить результат підрахунку 100% голосів, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Cyprus Mail.

Христодулідес отримав 51,91% голосів, а його опонент, кар’єрний дипломат Андреас Мавройянніс, який є колишнім головним переговорником на мирних переговорах з турками-кіпріотами та колишнім постійним представником Кіпру в ООН – 48,09%.

Христодулідес стане восьмим президентом середземноморської держави. Він вирішуватиме, як вийти з глухого кута в переговорах про возз’єднання етнічно розколотого острова, а також як боротися із нелегальною міграцією, трудовими суперечками та працюватиме над відновленням заплямованого корупційними скандалами іміджу країни.

Кіпр був розділений після турецького вторгнення в 1974 році.

Останній раунд мирних переговорів щодо возз’єднання Кіпру провалився в середині 2017 року. Христодулідес каже, що хоче відновити переговори, але вважає за необхідне переглянути регуляторні рамки ООН,запропоновані в 2017 році.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?