Проблемні борги

ФГВФО: в січні-квітні банки-банкрути повернули кредиторам 385 млн грн

31 травня 2021, 14:44Новини152

Этот материал также доступен на русском

Станом на 1 травня 2021 року задоволено вимог кредиторів неплатоспроможних банків на загальну суму 52,7 млрд грн.

  • Посилання скопійованоlink copied

За даними ФГВФО, протягом квітня 2021 року неплатоспроможні банки, що перебувають в управлінні Фонду, спрямували на погашення вимог своїх кредиторів 59,9 млн грн, зазначає Finbalance.

З цієї суми, зокрема, на погашення вимог 3-ї черги, що виникли у т.ч. на покриття витрат Фонду на виплату гарантованого відшкодування вкладникам у межах 200 тис. грн, спрямовано 3,8 млн грн, на погашення вимог 4-ої черги (вкладників-фізосіб понад гарантовану суму) – 0,2 млн грн, на погашення вимог 7 черги – юросіб, що не є пов’язаними з банком особами, – 48,7 млн грн.

При цьому із загальної суми на позачергове задоволення вимог забезпечених кредиторів, а саме НБУ, у квітні 2021 року спрямовано 49,9 млн грн. Так, позачергове задоволення кредиторських вимог НБУ (в т.ч. за рахунок реалізації майна поручителів) здійснили «Місто Банк» (48,7 млн грн) і банк «Фінанси та кредит» (1,2 млн грн).

Загалом у січні-квітні 2021 року сума погашення вимог кредиторів склала 384,5 млн грн, з яких 159,2 млн грн – позачергові виплати НБУ як забезпеченому кредитору (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Як зазначається, загалом станом на 1 травня 2021 року задоволено вимог кредиторів неплатоспроможних банків на загальну суму 52,7 млрд грн, з яких 15,83 млрд грн погашено забезпеченим кредиторам, у т.ч. 14,6 млрд грн – НБУ (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Фонд гарантування вкладів поставив собі за мету досягти європейських стандартів гарантування вкладів. Що потрібно зробити, щоб стратегічна ціль стала досяжною перспективою?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
За офіційною статистикою, станом на березень 2021 р. в Україні було зареєстровано 323 кредитні спілки

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
В результаті приватизації держава позбавиться необхідності докапіталізації банку в майбутньому

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Як зміниться кредитний ринок і банківська система, якщо Фонд гарантування вкладів фізичних осіб матиме необмежені права?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Уривка немає, тому що запис захищений.

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Майже 47 млрд грн основного боргу і ще 64 млрд грн нарахованих відсотків — загалом понад 111 млрд грн повинен буде перерахувати уряду до 2031 року Фонд…