Огляд ЗМІ

Deutsche Bahn управлятиме пасажирськими перевезеннями «Укрзалізниці»

25 серпня 2021, 14:02Новини339

Этот материал также доступен на русском

Німецький консалтинг стосуватиметься планування і розвитку пасажирських перевезень, оптимізації закупівель та оновлення рухомого складу

  • Посилання скопійованоlink copied

«Дочка» німецького оператора залізниці Deutsche Bahn Engineering & Consulting консультуватиме АТ «Укрзалізниця» у сфері пасажирських перевезень і у 2022 році почне управляти цим напрямком. «Укрзалізниця» підписала з компанією відповідний договір. Про це повідомляється на сайті «УЗ».

Повідомляється, що німецький консалтинг стосуватиметься планування і розвитку пасажирських перевезень, оптимізації закупівель та оновлення рухомого складу. Співпрацю повинні почати до кінця року. Уже з 2022 року менеджерів DB E&C хочуть залучити до безпосереднього управління пасажирським напрямком. Для цього потрібно успішно провести етап консультування, пояснили в УЗ.

Зокрема, в цьому році німецька компанія повинна скласти дорожню карту впровадження перевезень пасажирів у дальньому та приміському сполученні на п’ять років. Також консультанти повинні сформувати модель фінансування пасажирських перевезень і допомогти відокремити їх від вантажних.

Також експерти повинні будуть оцінити можливості закупівлі та виробництва регіональних електропоїздів, дизель-поїздів і вагонів для нічних поїздів. Зокрема мова йде про міжнародне виробництво за участю українських компаній.

«Експерти DB E&C повинні визначити обсяги перевезень і орієнтовну потребу УЗ в капітальних інвестиціях на оновлення рухомого складу. Виконавець послуг також надасть оцінку перспективи закупівлі і виробництва пасажирського рухомого складу і можливості виробництва рухомого складу в рамках міжнародної кооперації», – заявили в УЗ.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?