Арбітражним керуючим потрібно зміцнювати свій авторитет, – Олександр Бондарчук

19 травня 2021, 14:56Новини426

Этот материал также доступен на русском

В.о. Голови Національної асоціації арбітражних керуючих України Олександр Бондарчук поділився тезою з VI Форуму із реструктуризації та банкрутства.

  • Посилання скопійованоlink copied

В.о. Голови Національної асоціації арбітражних керуючих України Олександр Бондарчук на своїй сторінці у Facebook поділився тезою з VI Форуму із реструктуризації та банкрутства.

«За цей час ми навчились знаходити компромісні рішення. Важливий доказ цього – успішна сплата членських внесків. Це зробили близько 240 (з 1000) арбітражних керуючих, що означає, що члени НААКУ – половина з «активу, який брав участь у з’їзді» нашої професії – довіряють нашій СРО. Насправді це великий крок уперед. Тепер наша задача – зростати та зміцнювати свій авторитет!», – зазначив він.

Також Олександр Бондарчук розповів про досягнення та плани Асоціації:

  • участь у вдосконаленні профільного законодавства. Три проєкти закону про зміни до КУзПБ, розроблені за участю Асоціації, пройшли перше читання й готуються до другого;
  • закінчення формування Науково-консультативної ради. «Ми щиро потребуємо на якісну наукову думку експертів, адже відповісти на виклики перед НААКУ без наукового обґрунтування неможливо. Тільки так парламент схвально реагуватиме на наші законодавчі ініціативи. Удосконалення законодавства – одна з основних цілей НААКУ на 2021 рік», – зазначив він.
  • системна робота з репутацією арбітражних керуючих. «Відверто скажу: про нас мало знають, а авторитет/престиж подеколи заплямований діями недобросовісних АК, які у діяльності «обслуговували» інтереси або кредиторів, або боржників. По репутації АК як групи б’ють також такі ситуації, як з нашим колегою Євгеном Лахненком, який вже понад 3 місяці перебуває у СІЗО. При цьому підґрунтя для такого запобіжного заходу відсутні. Тиск на Лахненка – біль усієї НААКУ та мій особистий біль», – розповів в.о. Голови.
  • державні підприємства для АК стають все більш токсичними (з огляду на кейси Є. Лахненка та Р. Бандуристого) – і це в контексті, коли близько 60% ДП є банкрутами.

Фото Pravo.ua.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

НААКУ

Статті • Влада i люди
Обов`язок АК провести аналіз фінансово-господарського стану боржника кореспондується із відповідальністю арбітражного керуючого за невиконання або неналежне виконання, покладених на нього обов`язків

НААКУ

Статті • Влада i люди
Чим більше арбітражних керуючих проголосує, тим чіткішим і однозначним вийде сигнал від спільноти

НААКУ

Статті • Влада i люди
Національний банк України стає обов’язковим учасником справ про банкрутство страховика

НААКУ

Статті • Влада i люди
Висновки за результатом проведеного аналізу ФГД – це головне підґрунтя для розшуку та повернення активів боржника

НААКУ

Статті • Влада i люди
У 2023 році рішення Комісії взагалі не оскаржувались у судовому порядку, а у 2022 році було подано 1 позов

НААКУ

Статті • Влада i люди
Робота арбітражного керуючого необхідна та складна з кількох причин