Огляд ЗМІ

Зворотній бік медалі. Рейтинг найбезвідповідальніших голів ОДА

29 грудня 2021, 14:51Новини4379

Этот материал также доступен на русском

Лідером антирейтингу найбезвідповідальніших є наймолодший із голів областей – Олександр Скичко

  • Посилання скопійованоlink copied

Декілька днів тому ЗМІ активно обговорювали, як голови обласних державних адміністрацій виконують свої обіцянки. Тим часом дані порталу «Слово і діло», на підставі яких було складено цей рейтинг, дозволяють поглянути на їхню діяльність зі зворотного боку – за кількістю провалених обіцянок.

Лідером антирейтингу найбезвідповідальніших є наймолодший із голів областей – Олександр Скичко. У його «пасиві» одразу 20 невиконаних обіцянок. Заради справедливості, варто зазначити, що більша їх частина – 19 із 20 – належить до періоду його виборчої кампанії та діяльності як народного депутата України. Серед них такі глобальні завдання, як ліквідація непотрібних держорганів або впровадження механізму відкликання депутатів усіх рівнів, так і простіші речі. Наприклад, не прогулювати засідання Ради чи “не кнопкодавити”.

За 11 місяців на посаді голови Черкаської ОДА він «стратив» поки що лише один раз – не зумів завершити будівництво дитячого садка у мікрорайоні Митниця в обласному центрі.

Другим за кількістю провалів став голова Тернопільської ОДА Володимир Труш. Має сім невиконаних обіцянок. Не так багато, як у Скичка, але на тлі загальної кількості його обіцянок це 30%. Усі «провали» Володимира Труша пов’язані із надто оптимістичною оцінкою термінів реалізації будівельних проектів – мостів, шкіл, садків, стадіонів, доріг та навіть водної арени. У 7 випадках підрядники підвели голову обладміністрації та не встигли здати об’єкти у строк.

На третьому місці анітрейтингу – голова Черновецької ОДА Сергій Осачук. Він дуже обережний з обіцянками і за весь термін перебування на посаді дав їх лише 11. Але три з них вважаються невиконаними. Усі вони також пов’язані з невиконанням термінів будівництва соцоб’єктів.

Серед найвідповідальніших голів ОДА із попереднього рейтингу лідер – голова Дніпропетровської області Володимир Резніченко – має 7 невиконаних обіцянок.

А от Павло Кириленко з Донецької області та голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко не лише опинилися у трійці лідерів найвідповідальніших, а й не допустили жодного провалу. За даними «Слово і діло», всі їхні обіцянки мають або статус «виконано», або «в процесі виконання».

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Дослідження

Статті • БОРГ-review
путін власноруч і публічно, якщо не знищив вибудований роками імідж професійного борця з міжнародним тероризмом, то суттєво зашкодив йому

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби