Проблемні борги

За борг «Житомиргазу» можуть подати до суду

25 травня 2021, 15:26Новини99

Этот материал также доступен на русском

У випадку несвоєчасної оплати заборгованості після винесення судового рішення споживачу-боржнику доведеться сплатити ще й виконавчий збір.

  • Посилання скопійованоlink copied

За минулий місяць борги побутових споживачів АТ «Житомиргаз» сягнули 40 млн грн. У компанії відзначають, що з недобросовісних платників будуть стягуватися борги у судовому порядку, тож клієнти нестимуть додаткові фінансові витрати, зазначає Інтерфакс-Україна.

«Стабільна робота газотранспортної системи області залежить від регулярних фінансових вливань, які реалізуються на утримання газорозподільних мереж і споруд на них. Модернізація, капітальні та поточні ремонти фінансуються з коштів, що надходять від жителів регіону у вигляді плати за доставку газу. Тому прогалини в сплаті за послугу доставки можуть відстрочити вже заплановані необхідні вищезазначені заходи», – зазначила комерційний директор АТ «Житомиргаз» Людмила Усик.

Так, АТ «Житомиргаз» має намір активізувати стягнення заборгованості за доставку газу через суд незалежно від суми боргу. Якщо споживач кілька місяців не платить за послугу розподілу природного газу, йому доведеться сплачувати рахунки у примусовому порядку.

Як зазначається, задоволення позовних вимог компанії передбачає сплату боргу та всіх судових витрат, які покладаються на боржника. У випадку несвоєчасної оплати заборгованості після винесення судового рішення споживачу-боржнику доведеться сплатити ще й виконавчий збір – 10% від суми боргу. Також неплатежі ставлять під загрозу отримання споживачами житлової субсидії.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?