Проблемні борги

Верховний Суд визнав борг “Укренерго” перед “Київтеплоенерго” на 76 млн грн

25 жовтня 2022, 15:28Новини186

Этот материал также доступен на русском

Вирішено стягнути з відповідача на користь позивача 76 млн грн заборгованості за куплену компанією “Укренерго” в “Київтеплоенерго” електроенергію з метою врегулювання небалансів

  • Посилання скопійованоlink copied

18.10.2022 Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу “Укренерго” та залишив без змін рішення Госпсуду м. Києва від 23.07.2021 і постанову Північного апеляційного госпсуду від 28.07.2022 (у справі №910/6578/21), якими було частково задоволено позов “Київтеплоенерго” до “Укренерго” та вирішено стягнути з відповідача на користь позивача 76 млн грн заборгованості за куплену компанією “Укренерго” в “Київтеплоенерго” електроенергію з метою врегулювання небалансів у період з вересня 2020 року по березень 2021 року (включно), – повідомляє finbalance.

Додамо, що 26.01.2022 Північний апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу “Укренерго” та залишив без змін рішення Госпсуду м. Києва від 19.08.2021 (у справі №910/6137/21), яким було частково задоволено позов “Київтеплоенерго” до “Укренерго” та вирішено стягнути з відповідача на користь позивача 676,2 млн грн заборгованості (в т.ч. пеня, 3% річних, інфляційні втрати) за неналежне виконання зобов`язань за договором про участь у балансуючому ринку від 24.04.2019.

08.09.2022 Госпсуд м. Києва задовольнив частково позов комунального підприємства “Київтеплоенерго” до ТОВ “Євро-Реконструкція” (в справі №910/4109/22) та вирішив стягнути з відповідача на користь позивача 387 млн грн заборгованості (з урахуванням пені, компенсації інфляційних втрат, 3%).

Згідно з судовими матеріалами, “Київтеплоенерго” свої позовні вимоги мотивувало неналежним виконанням відповідачем взятих на себе зобов`язань за договором про надання послуг з транспортування теплової енергії. ТОВ “Євро-Реконструкція” (оператор Дарницької ТЕЦ) висловлювало заперечення щодо тарифів, застосованих позивачем при нарахуванні вартості послуг.

Нагадаємо, у вересні Київрада збільшила статутний фонд КП “Київтеплоенерго” на 1 млрд грн для проходження опалювального сезону.

 

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Судова практика

Статті • Стягнення боргiв
Верховний Суд неодноразово звертав увагу на поновлення процесуальних строків, пов'язаних з війною