Проекти та інновації

У Раді зареєстрували законопроєкт про спрощення зміни прописки

7 травня 2021, 15:04Новини162

Этот материал также доступен на русском

Міністр прогнозує, що законопроєкт депутати ухвалять у першому й другому читанні «протягом найближчих кількох місяців».

  • Посилання скопійованоlink copied

У Верховній Раді зареєстрували законопроект, який дозволить змінювати реєстрацію місця проживання онлайн. Про це «Громадському радіо» повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зазначає Zaxid.net.

Така послуга буде доступна в додатку та на порталі «Дія». Нею зможуть користуватися власники паспортів-книжечок та ID-карток. Після ухвалення законопроєкту №5463 не потрібно буде відвідувати державні органи, Центр надання адміністративних послуг та військкомати.

«Достатньо лише авторизуватися в застосунку «Дія» чи на порталі та зробити декілька кліків. Також ми відв’яжемо прописку від багатьох життєвих ситуацій, де вона справді не є потрібною. Наприклад, оформлення пенсій або отримання високоспеціалізованої медичної допомоги», – зазначив Федоров.

За його словами, на порталі чи в додатку потрібно буде вказати адресу, за якою людина проживає. Для реєстрації місця проживання у квартирі орендодавця потрібно буде його згода, яку він зможе дати онлайн.

Також скасують штамп у паспорті та довідку про реєстрацію для ID-картки, а держслужбовці зможуть перевірити прописку людини в онлайн-системі.

Міністр прогнозує, що законопроєкт депутати ухвалять у першому й другому читанні «протягом найближчих кількох місяців». Наразі законопроєкт спрямували на розгляд до комітету.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Законопроект №10044 передбачає розширення повноважень Рахункової палат на всі публічні кошти

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Як держава може підтримати і захистити власну економіку в умовах російської агресії?

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Після пояснення незрозумілих для народних депутатів юридичних термінів, законопроект 4409 був рекомендований до ухвалення у другому читанні і в цілому

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Розроблений Мін’юстом законопроект 4409 про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства ще чекає на розгляд під час нинішньої сесії Верховної Ради, але експерти вже готуються до…