За кордономОгляд ЗМІ

У Євросоюзі припустили заборону Twitter через вихід з кодексу щодо дезінформації

30 травня 2023, 10:42Новини125

Этот материал также доступен на русском

У Євросоюзі заявили, що вихід Twitter з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації може призвести до заборони платформи у ЄС. 

  • Посилання скопійованоlink copied

У Євросоюзі заявили, що вихід Twitter з добровільного кодексу практики Європейського Союзу щодо дезінформації може призвести до заборони платформи у ЄС.

Про це, як пише Прямий, повідомив міністр цифрового переходу та телекомунікацій Франції Жан-Ноель Барро в ефірі francetvinfo.

“Twitter буде заборонено в Європейському Союзі, якщо він не відповідатиме нашим правилам”, – сказав міністр.

Він пояснив, що з 25 серпня набуває чинності закон про цифрові послуги, щоб “змусити платформи боротися з дезінформацією”. Закон передбачає зобов’язання видаляти незаконний контент і заборону реклами, орієнтованої на неповнолітніх. Платформи, які не дотримуються цих правил, ризикують отримати штраф у розмірі до 6% від обороту.

“Я хочу, щоб Twitter відповідав цим європейським правилам, інакше він більше не буде бажаним у Європі. Платформа буде “забанена” в Європейському Союзі у випадку порушення”, – зазначив Барро.

Також, міністр визнає, що Twitter “відіграє важливу роль у публічних дебатах”, але, за його словами, “дезінформація є однією із загроз демократії”.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?