Проекти та інновації

«Податок на Google» в Україні: Рада ухвалила закон

3 червня 2021, 14:52Новини275

Этот материал также доступен на русском

Податок на додану вартість тепер сплачуватимуть і нерезиденти (транснаціональні компанії), які надають українцям електронні послуги, але не мають представництва в Україні.

  • Посилання скопійованоlink copied

Верховна Рада остаточно ухвалила закон, який передбачає запровадження податків для інтернет-гігантів, що працюють в Україні, надають електронні послуги, але не мають свого представництва.

Голосування відбулося на засіданні парламенту 3 червня. Рішення підтримали 283 народних депутати, зазначає Громадське.

Так, податок на додану вартість тепер сплачуватимуть і нерезиденти (транснаціональні компанії), які надають українцям електронні послуги, але не мають представництва в Україні. Закон доповнив Податковий кодекс відповідними нормами.

Також документ скасував норму, яка змушувала резидентів під час виплати нерезидентам доходу за виробництво та/або розповсюдження реклами сплачувати 20% податку власним коштом.

Як зазначається, нововведення має забезпечити рівні умови для українського та закордонного інтернет-бізнесу. Також автори закону переконують, що він не стосуватиметься простого користувача соцмереж і пошукових сервісів.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Законопроект №10044 передбачає розширення повноважень Рахункової палат на всі публічні кошти

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Як держава може підтримати і захистити власну економіку в умовах російської агресії?

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Після пояснення незрозумілих для народних депутатів юридичних термінів, законопроект 4409 був рекомендований до ухвалення у другому читанні і в цілому

Верховна Рада

Статті • Влада i люди
Розроблений Мін’юстом законопроект 4409 про внесення змін до Кодексу з процедур банкрутства ще чекає на розгляд під час нинішньої сесії Верховної Ради, але експерти вже готуються до…