Основний виробник пального Кременчуцький НПЗ, імовірно, не запрацює до кінця року – голова ОВА

8 травня 2022, 12:05Новини151

Этот материал также доступен на русском

Усі люди залишені на роботі й мають ремонтувати підприємство

  • Посилання скопійованоlink copied

Через завдані російськими військами руйнування Кременчуцькому нафтопереробному заводу він, імовірно, не зможе запрацювати до кінця року. Про це розповів очільник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін у ході зустрічі з редакторами регіональних ЗМІ, пише «Кременчуцька газета».

Ключові факти

  • «Кременчуцький НПЗ, я так розумію, цього року не запрацює… Людей там скорочувати не планують. Усі люди залишені на роботі й мають ремонтувати підприємство», – зазначив Лунін.
  • Він додав, що для міста наразі стоїть завдання поновити роботу Кременчуцької ТЕЦ до холодів. Попередня сума поновлення її роботи – до 800 млн грн.
  • «Акту по ТЕЦ ще немає. Але попередня сума: від 500 млн до 800 млн грн. Ми про це повідомили Офіс президента та Кабмін. Облрада може надати від 30 млн до 50 млн грн, плюс місто надасть, і там є приватний інвестор – усі гуртом ми ТЕЦ маємо відродити», – каже очільник ОВА.

Контекст

На початку квітня начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що інфраструктура Кременчуцького нафтопереробного заводу зруйнована. Знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвело до нестачі пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Кременчуцький НПЗ (ПАТ «Укртатнафта») – найбільший в Україні нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК «Нафтогаз України», решта – Ігорю Коломойському та Олександру Ярославському.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?