Найбільші боржники Житомирщини: бронетанковий завод, “Хімволокно” і навіть непрацюючий аеропорт

5 квітня 2021, 13:49Новини128

Этот материал также доступен на русском

Податківці наголосили, що через пандемію коронавірусу останній рік повноцінних перевірок не проводили, для того, щоб не створювати тиск на підприємців.

  • Посилання скопійованоlink copied

Начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Костянтин Гавриш поінформував громадськість про підсумки роботи податкової служби області за 2020 рік. Брифінг відбувся пізніше, ніж зазвичай, Костянтин Гавриш розповів, чому у цьому році сталась така затримка і як у подальшому буде проходити звітність.

«Чому ми зробили його саме в середині березня? Перш за все, причина – це локдаун, і не можна було провести. І 20 лютого закінчилась кампанія декларування з податку на прибуток приватних підприємств, тобто підсумки роботи за 2020 рік можна було підбивати в кінці лютого. Такі пресконференції ми будемо робити щоквартально», – зазначив Гавриш.

Понад 12 млн гривень сплатили платники податків до бюджету регіону у 2020 році, – такі цифри називає начальник ГУ ДПС у Житомирській області: «Взагалі по області забезпечено надходжень 13 млрд 271 млн гривень, з них податковою забезпечено 91, 2%, це більш ніж 12 млрд гривень, інші джерела доходу – це міграційні служби, сервісні центри МВС, які забезпечили доходу понад 1 млн гривень – це на 5,6% більше, ніж за даний період у 2019 році».

За рік, що минув, податковий борг юридичних осіб значно виріс.

«Ми бачимо, що на 1 січня 2020 року податковий борг складав 776, 9 млн гривень, а на 1 січня 2021 року податковий борг складає 856, 9 млн гривень», – говорить Костянтин Гавриш.

На брифінгу розповіли про найбільших боржників у Житомирській області: серед юридичних осіб перше місце займає ДП «Житомирський бронетанковий завод» із заборгованою сумою 88 млн 818 тисяч гривень, наступним йде ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна» із сумою 19 млн 55 тисяч гривень, на третьому місці – ТОВ «Укрзернопром-Бердичів», борг – трохи більше 13 млн гривень.

Четверту сходинку рейтингу боржників посіло ДП «Міжнародний аеропорт Житомир», ще навіть не розпочавши свою роботу, аеропорт вже заборгував податковій більше 10 млн гривень.

Податківці наголосили, що через пандемію коронавірусу останній рік повноцінних перевірок не проводили, для того, щоб не створювати тиск на підприємців.

«Протягом 2020 року, починаючи з квітня, податковою службою в області на проводилися перевірки дотримання вимог податкового законодавства, за винятком фактичних перевірок з питань продажу підакцизної групи товарів. Планові перевірки ми почали проводити з кінця минулого місяця», – наголосив Костянтин Гавриш.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
У полі зору міжнародної спільноти найголовніше в галузі безпеки – битва проти рашизму