Колізії та конфлікти

Михайло Добкін до лав ЗСУ не призивався, – офіційна відповідь кадрового центру Сухопутних військ

31 жовтня 2022, 17:50Новини2479

“Зазначений громадянин на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки не призивався”

  • Посилання скопійованоlink copied

На початку жовтня одіозний український політик, екс-регіонал Михайло Добкін несподівано “засвітився” на фронті у формі Збройних сил України. Серією світлин Добкіна нібито в зоні бойових дій поділилася його донька Алла. На кадрах скандальний політик позує із жителями звільнених територій, а також на вежах танків.

Чимало новин вийшло і з релігійним акцентом, на кшталт “Диякон УПЦ МП Михайло Добкін воює за Україну”.

Втім, як виявилось, ця інформація не відповідає дійсності.

Зокрема, у кадровому центрі Сухопутних військ ЗСУ було розглянуто звернення від ІА “Борг.Експерт” щодо призову на військову службу за призовом під час мобілізації громадянина Добкіна Михайла Марковича.

Запит був сформований наступним чином: “У п’ятницю 7 жовтня (https://www.instagram.com/p/CjYnsriqhbA/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D) у соцмережі Instagram з’явились світлини, на яких представлений колишній голова Харківської ОДА та ексмер зазначеного міста Михайло Добкін. На фотографіях пан Добкін перебуває у військовому однострої та носить бронежилет з запасними ріжками. Прошу надати інформацію, чи перебуває Добкін Михайло Маркович 1970 року народження на службі у Збройних силах України як військовослужбовець (якщо так, прошу уточнити, у якому роді військ він служить) та чи є він мобілізованою особою?”

Відповідь виявилась досить приголомшливою.

“Зазначений громадянин на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки не призивався”, – повідомив начальник кадрового центру Сухопутних військ ЗСУ, полковник Віктор Ходот.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Можна припустити, що саме обізнаність М.Рудика про «поліграфічну» складову діяльності ТСЦ, дозволяє йому досі перебувати на посаді

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Виникає дуже серйозне питання до МОНУ - яким чином воно відстоює інтереси студентів та науково-педагогічних працівників?

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Директору Інституту інноваційної освіти КНУБА О.Петроченку доводиться відстоювати право на свою роботу та посаду

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Є підстави вважати, що в АРМА може багато років функціонувати корупційна схема з вимивання на користь приватних осіб грошей, які мали стати доходами Держбюджету

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Російський бізнес не повністю вичищений з української економіки через хаотичність формування санкційних списків

Розслідування

Статті • БОРГ-review
Чи потрібен нам ще один керівник АРМА, залежний від Офісу Президента?