Проблемні борги

Міненерго проситиме у Мінфіну 100 мільйонів на зарплати працівникам “СхідГЗК”

15 червня 2021, 13:59Новини138

Этот материал также доступен на русском

ДП “Східний гірничозбагачувальний комбінат” є єдиним в Україні підприємством, яке займається видобутком уранової руди

  • Посилання скопійованоlink copied

Міненерго звернеться до Мінфіну щодо прискорення виділення частини коштів сумою 100 млн грн для вирішення нагальних проблем із виплатою заробітної плати працівникам “Східного гірничозбагачувального комбінату”. Про це повідомляє прес-служба Міненерго за підсумками наради першого заступника міністра Юрія Власенка за участі керівництва “СхідГЗК”, НЕК “Енергоатом” та представників галузевих профспілок.

“За результатами наради Міненерго звернеться до Мінфіну щодо прискорення процесу виділення частини коштів сумою 100 млн грн для вирішення нагальних проблем із виплатою заробітної плати працівникам ДП “СхідГЗК”, – йдеться у повідомленні.

“Міненерго готове допомагати підприємству зважаючи на його важливість для забезпечення енергетичної незалежності країни, а також соціального фактору, який забезпечує комбінат. В межах своєї компетенції міністерство вжило необхідних заходів для збереження стратегічно важливого для економіки держави підприємства”, – заявив Власенко.

Зазначається, що Міненерго у травні 2021 року звернулося до Міністерства фінансів та Кабміну із пропозицією забезпечити часткове покриття витрат з виробництва уранового концентрату в обсязі 600 млн гривень за рахунок коштів державного бюджету.

ДП “Східний гірничозбагачувальний комбінат” є єдиним в Україні підприємством, яке займається видобутком уранової руди і виробництвом концентрату природного урану.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Енергетика

Статті • Банкрутство
Запасів газу у ПГЗ вистачить на 2.5 місяці

Енергетика

Статті • Банкрутство
Газова галузь потребуватиме системної фінансової допомоги у ліквідації наслідків агресії

Енергетика

Статті • Банкрутство
Якої шкоди російські окупанти завдали сучасним підприємствам зеленої енергетики та як врятувати галузь?

Енергетика

Статті • Банкрутство
Результати діяльності колись прибуткових державних підприємств за підсумками минулого 2020 року стали сенсаційними – не просто збитки, а величезні збитки

Енергетика

Статті • Банкрутство
Обслуговування квартири коштуватиме на 10 — 20% дешевше, якщо будинок отримає грант на енергомодернізацію. Як це здійснити?