За кордоном

Іран використовує майнінг криптовалюти для зменшення ефекту санкцій

25 травня 2021, 16:44Новини195

Этот материал также доступен на русском

США ввели майже повне економічне ембарго проти Ірану, включаючи заборону на весь імпорт, зокрема, з нафтового, банківського і судноплавного секторів країни.

  • Посилання скопійованоlink copied

Іран використовує майнінг біткоїнів для обходу і зменшення ефекту економічних санкцій, які США та інші країни застосовують до країни з 2006 року, повідомляє Bitcoinist із посиланням на дослідження компанії Elliptic, що займається аналізом фінансових злочинів, зазначає LIGA.Tech.

Так, США ввели майже повне економічне ембарго проти Ірану, включаючи заборону на весь імпорт, зокрема, з нафтового, банківського і судноплавного секторів країни. В результаті іранська влада вдалася до майнінгу криптовалюти як до можливого методу перетворення свого енергетичного потенціалу в гроші.

Згідно з дослідженням Іран має 4,5% світового хешрейту біткоїнів (обчислювальна потужність майнінгового обладнання, задіяного в процесі видобутку криптовалюти) і побічно використовує біткоїни для експорту своїх ресурсів. У 2019 році Іран офіційно легалізував майнінг криптовалюти, пізніше встановивши режим ліцензування, який вимагав від майнерів зареєструватися, платити більш високий тариф за електроенергію і продавати видобуту ними криптовалюту центральному банку Ірану.

Як зазначається, в результаті іранський уряд по суті продає свої енергетичні активи на світових ринках, минаючи торгові ембарго за допомогою процесу видобутку біткоїнів. Так, іранські майнери отримують біткоїни, які потім можна використовувати для оплати імпорту, в обхід санкцій.

Зверніть увагу
Сьогодні, 12:30 • Новини • Зверніть увагу

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Серед іншого, Директива спрямована на впровадження механізмів раннього виявлення неплатоспроможності та створення умов для врегулювання заборгованості без використання процедур банкрутства

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Преса нерідко виконує свої професійні обов’язки в небезпечних умовах, а в час війни працює ще й у смертельній небезпеці

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Відповідно до Постанови № 380 створено Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Навіть демонтувавши одну антилюдську систему, демократичний світ має бути пильним: історія триває…

Дослідження

Статті • БОРГ-review
Рекомендуємо надавати інформацію про недобросовісних продавців до територіальних органів Держпродспоживслужби

Дослідження

Статті • Війна з Росією; БОРГ-review
Кожна особа має право звернутись до суду України щодо стягнення майнової шкоди з держави агресора – російської федерації