Французьке агентство розвитку надасть Україні кредит до 100 млн євро на пільгових умовах

22 листопада 2022, 18:00Новини189

Этот материал также доступен на русском

На суму кредиту нараховуються проценти за процентною ставкою 1,04 % річних

  • Посилання скопійованоlink copied

18 листопада Уряд прийняв постанову «Про здійснення державних зовнішніх запозичень у 2022 році шляхом залучення кредиту від Французького агентства розвитку», розроблену Мінфіном.

Французьке агентство розвитку виступило з ініціативою надати Україні кредит на пільгових умовах у розмірі до 100 млн євро для здійснення фінансування видатків загального фонду державного бюджету.

Прийнятою постановою врегульовано залучення коштів зазначеного кредиту в 2022 році, а також затверджено його Основні умови, зокрема:

  • на суму кредиту нараховуються проценти за процентною ставкою 1,04 % річних;
  • остаточне погашення кредиту здійснюється через 15 років від дати кредитного договору (з урахуванням пільгового періоду відстрочення погашення кредиту строком на 5,5 року від дати укладення кредитного договору).

Залучення коштів здійснюється відповідно до кредитного договору між Україною в особі Міністра фінансів України і Французьким агентством розвитку.

Теги
Теги

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Кабмін

Статті • Влада i люди
Директорат розвитку ринку праці та умов оплати праці Міністерства економіки підготував відповіді на поширені питання зі сфери трудових відносин в умовах воєнного часу.

Кабмін

Статті • Влада i люди
Уряд скористався панікою навколо ескалації на кордонах, щоб викупити частину боргових зобов'язань

Державні підприємства

Статті • Банкрутство; Влада i люди
Міністерство інфраструктури останнім часом «піариться» на гучних проектах, що мають швидше медійний характер. Але не звертають уваги на серйозну проблему, яка стосується річкового транспорту в Україні