ФГВФО припинив виплати вкладникам банку «Золоті ворота»

10 серпня 2022, 17:39Новини201

Этот материал также доступен на русском

Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку.

  • Посилання скопійованоlink copied

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив ліквідаційний баланс та звіт про виконання ліквідаційної процедури банку «Золоті ворота».

Про це повідомила пресслужба фонду, зазначає FinClub.

Так, Фонд припиняє виплату гарантованих сум відшкодування коштів за вкладами у день затвердження ліквідаційного балансу банку. У межах виплат гарантованого відшкодування вкладниками банку отримано 240,3 млн грн, що становить 99,7% від загальної нарахованої гарантованої суми відшкодування.

Водночас Фонд поінформував, що згідно із законодавством вимоги кредиторів до банку, що були незадоволені в результаті ліквідаційної процедури та продажу майна (активів) банку на дату складення ліквідаційного балансу, вважаються погашеними.

Як зазначається, у зв’язку із затвердженням ліквідаційного балансу банку та звіту про виконання ліквідаційної процедури Фонд гарантування закрив накопичувальний рахунок банку. З огляду на це реквізити накопичувального рахунку банку не дійсні та платежі на них не приймаються.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Фонд гарантування вкладів поставив собі за мету досягти європейських стандартів гарантування вкладів. Що потрібно зробити, щоб стратегічна ціль стала досяжною перспективою?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
За офіційною статистикою, станом на березень 2021 р. в Україні було зареєстровано 323 кредитні спілки

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
В результаті приватизації держава позбавиться необхідності докапіталізації банку в майбутньому

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Як зміниться кредитний ринок і банківська система, якщо Фонд гарантування вкладів фізичних осіб матиме необмежені права?

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Уривка немає, тому що запис захищений.

ФГВФЛ

Статті • Влада i люди
Майже 47 млрд грн основного боргу і ще 64 млрд грн нарахованих відсотків — загалом понад 111 млрд грн повинен буде перерахувати уряду до 2031 року Фонд…