Ferrexpo у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1%

22 квітня 2022, 12:56Новини365

Этот материал также доступен на русском

Ferrexpo зазначає, що її виробничі активи не постраждали від війни після 24 лютого, проте морські перевезення було призупинено з 25 лютого, і наразі здійснюються лише відвантаження продукції до Європи

  • Посилання скопійованоlink copied

Гірничорудна компанія Ferrexpo з активами в Україні у 2021 році збільшила чистий прибуток на 37,1% – до $870,99 млн за зростання виручки на 48,1% – до $2 млрд 518,23 млн, ідеться у звіті компанії на Лондонській фондовій біржі у п’ятницю, – повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з ним, прибуток EBITDA збільшився на 67,5% – до $1 млрд 438,76 млн.

У звіті також зазначається, що валовий борг компанії минулого року знизився з $266 млн до $50 млн, а чиста грошова позиція зросла з $4 млн до $117 млн.

Ferrexpo зазначає, що її виробничі активи не постраждали від воєнних дій після 24 лютого, проте морські перевезення було призупинено з 25 лютого, і наразі здійснюються лише відвантаження продукції до Європи.

Коментуючи вплив війни на діяльність та фінансові показники, Ferrexpo повідомила, що скоригувала свою довгострокову модель, щоб відобразити нижчий обсяг продажу, спричинений відсутністю морського продажу своїм клієнтам. Очікуваний нижчий обсяг продажу вплине на генерування грошових потоків, що, у свою чергу, негативно вплине на балансову вартість необігових активів групи в майбутніх періодах. Проте Ferrexpo поки що утримується від будь-яких оцінок.

Одночасно Ferrexpo повідомила, що підготувала стрес-тести з більш серйозними несприятливими змінами, такими як припинення виробництва на 3, 6 та 18 місяців. У межах цих сценаріїв стрес-тестування збиток від знецінення може збільшитися до суми від $320 млн до $400 млн, знову ж таки залежно від обставин та макроекономічних даних, які будуть відомі лише групі на момент підготовки проміжної скороченої консолідованої фінансової звітності за шість місяців, що сплинуть 30 червня 2022 року.

Не пропустіть важливе!
Підписуйтесь та отримуйте дайжест новин

Щоденно чи щотижня – обираєте ви!

Думка експерта

Бажаєте стати автором borg.expert?

Матеріали за темою

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
В розумінні реєстраційного законодавства приватний будинок і земельна ділянка, на якій він розташований, — це різні об’єкти нерухомого майна

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
"СтягниБорг" автоматично формує документ згідно з вимогами закону

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Нові правила значно збільшують фінансове та трудове навантаження на фонди

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Понад 15% українців володіють криптовалютою і багато з них використовують її щодня

Огляд ринків

Статті • БОРГ-review
Звільнення з військової служби через сімейні обставини або інші поважні причини здійснюється за наявності оригіналів документів, що підтверджують таку підставу звільнення

Реальний сектор

Статті • Банкрутство
Процедура превентивної реструктуризації обіцяє бути найшвидшою процедурою з існуючих сьогодні процедур банкрутства